Breaking News

Το νέο Οpel Insignia GSi έρχεται επιθετικά με 260 ίππους

Το νέο Οpel Insignia GSi έρχεται επιθετικά με 260 ίππους

Το ακρωνύμιο GSi από το παρελθόν της Opel χρησιμοποιείται και πάλι στη νέα κορυφαία έκδοση του σύγχρονου Insignia.

Η γερμανική εταιρεία δε μας δίνει λεπτομερείς πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Insignia GSI, ωστόσο αρκετά αξιόλογες αναμένονται οι επιδόσεις του, καθώς κάτω από το καπό του έχει τοποθετηθεί ένας τετρακύλινδρος δίλιτρος turbo βενζινοκινητήρας με ισχύ 260 ίππων και 400 Nm ροπής.

Το νέο Insignia GSi θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και με σύστημα τετρακίνησης.

Παράλληλα μαθαίνουμε ότι το χαμηλότερο κατά 10 χλστ. αμάξωμα του πατάει σε τροχούς 20 ιντσών που καλύπτονται με ελαστικά Michelin Pilot Sport 4 S, ενώ από πίσω τους βρίσκονται φρένα της Brembo και δίσκοι διαμέτρου 345 χλστ.

Συγκριτικά τώρα με την απερχόμενη έκδοση OPC η GSi είναι, σύμφωνα πάντα με την Opel, ταχύτερη αλλά και ελαφρύτερη κατά 160 ολόκληρα κιλά.

Το στάνταρ FlexRide σασί προσφέρει τα προγράμματα Standard, Tour, Sport και Competition, τα οποία επηρεάζουν ανάλογα τα αμορτισέρ, την απόκριση στο γκάζι, την κλιμάκωση του αυτόματου κιβωτίου και το σύστημα διεύθυνσης.

Το νέο Insignia GSi όμως δεν είναι δυναμικό μόνο στην άσφαλτο αλλά και στην όψη, χάρη στις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα του εμπρός προφυλακτήρα, ενώ στο πίσω τμήμα ξεχωρίζει ο διαχύτης, το λογότυπο GSi, η ενσωματωμένη αεροτομή και οι διπλές εξατμίσεις.

Ανάλογη σπορ αύρα κυριαρχεί και στο εσωτερικό, με το κάθισμα του οδηγού να έχει ενισχυμένη πλευρική στήριξη, ενιαίο προσκέφαλο, λειτουργία μασάζ, ενώ είναι αεριζόμενο και θερμαινόμενο.

Η επίσημη πρεμιέρα του νέο Insignia GSi θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο διεξαγωγής του Σαλονιού της Φρανκφούρτης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.


Tags assigned to this article:
Insignia GSiΟpel

Related Articles

Ρεκόρ Γκίνες συγχρονισμένης χορογραφίας από το Nissan Patrol (video)

Μπορεί το Nissan Patrol να μην είναι γνωστό στην ελληνική αγορά, ωστόσο είναι αρκετά διάσημο όχι μόνο για τις εκτός

To μοναδικό Mazda RX-8 που μπορεί να ανέβει στο βουνό

Μπορεί το RX-8 να μην υφίσταται πλέον στην γκάμα της Mazda, όμως το ιαπωνικό σπορ μοντέλο έχει ακόμα πολυπληθές και

Ποια νέα BMW κρύβεται πίσω από το καμουφλάζ; (video)

Ντυμένη με βαρύ ασπρόμαυρο καμουφλάζ, η επερχόμενη BMW 4 Series Coupe, «αρνείται» προς το παρόν να μας αποκαλύψει τη σιλουέτα της,