Breaking News

Τη νύχτα μέρα κάνουν οι προβολείς του νέου Ford Focus (video)

Τη νύχτα μέρα κάνουν οι προβολείς του νέου Ford Focus (video)

Από χτες που άλλαξε η ώρα ξέρουμε ότι θα οδηγούμε πιο συχνά νύχτα, κάτι που μπορεί να αγχώνει μερικούς.

Έρευνες δείχνουν ότι ο κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων είναι τρεις φορές μεγαλύτερος τα βράδια. Ωστόσο σίγουρα αυτό το άγχος δεν πρέπει να το έχουν οι οδηγοί του νέου Ford Focus, καθώς αυτό εξοπλίζεται με ένα προηγμένο σύστημα προβολέων.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω video το νέο Focus είναι το πρώτο μοντέλο της μπλε οβάλ εταιρείας που μπορεί να «διαβάσει» στο απόλυτο σκοτάδι τη διαγράμμιση της ασφάλτου και την πινακίδες οδικής σήμανσης, ενώ ταυτόχρονα προσαρμόζει κατάλληλα τη σκάλα των προβολέων.

Για παράδειγμα το νέο Focus αντιλαμβάνεται όταν προσεγγίζει έναν κυκλικό κόμβο και η δέσμη των φώτων του κάνει εύκολο τον εντοπισμό οχημάτων και πεζών από τον οδηγό του. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι από το 2016 έως το 2017 οι κυκλικοί κόμβοι σε 19 ευρωπαϊκές χώρες έχουν αυξηθεί 16%.

Οι προβολείς του νέου Focus φωτίζουν σε απόσταση 500 μέτρων, ενώ το Focus του 2003 σε 350 μέτρα και του Escort του 1968 σε 250 μέτρα, αποδεικνύοντας την πρόοδο που έχει συντελεστεί σε αυτόν τον τομέα από τη Ford.

Παράλληλα μέσω των δεδομένων GPS οι προβολείς του νέου Focus στρίβουν προς την επόμενη στροφή πριν στρίψει το τιμόνι, ώστε να παρέχεται αμεσότερη ορατότητα.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς


Tags assigned to this article:
FocusFordπροβολείς

Related Articles

Ταχύτερο στην πίστα το Hyundai i30 N ή το Peugeot 308 GTi; (video)

Αυτή την αναμέτρηση σίγουρα την περίμεναν πολλοί και όλοι «καίγονται» να μάθουν το αποτέλεσμα της. Κυρίες και κύριοι υποδεχτείτε στο

Συμφέρει το νέο SEAT Leon με φυσικό αέριο;

Η νέα έκδοση φυσικού αερίου του SEAT Leon πλέον διαθέτει τον 1.5 TGI Evo βενζινοκινητήρα απόδοσης 130 ίππων (5.000 σ.α.λ.)

Εσείς θα εμπιστευόσασταν ένα αυτοκίνητο που κινείται μόνο του;

Η επονομαζόμενη αυτόνομη οδήγηση βρίσκεται προ των πυλών, καθώς σχεδόν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες εξελίσσουν με ταχύτατους ρυθμούς την εν λόγω