Breaking News

Εργάτης για κάθε έδαφος το Opel Combo (video)

Εργάτης για κάθε έδαφος το Opel Combo (video)

Η Opel γνωρίζει ότι το μικρό της βαν Combo συχνά «αναγκάζεται» από τους επαγγελματίες οδηγούς του να βγαίνει εκτός ασφάλτου, καθώς πρέπει να βρεθεί σε κάθε μέρος όπου εκτελούνται εργασίες ή παραδίδονται εμπορεύματα.

Για το λόγο αυτό η γερμανική εταιρεία εξοπλίζει πλέον το Combo με το σύστημα ενίσχυσης πρόσφυσης “IntelliGrip”, το οποίο προφέρει πέντε διαφορετικά προγράμματα οδήγησης, ανάλογα με το έδαφος που πατούν οι τροχοί.

Μέσω του περιστροφικού χειριστηρίου στην κεντρική κονσόλα ο οδηγός επιλέγει ανάμεσα στα προγράμματα normal/οn-road, χιόνι, άμμος, λάσπη και ESP off.  Τότε ρυθμίζεται αυτόματα η κατάλληλη κατανομή της ροπής ανάμεσα στους εμπρός κινητήριους τροχούς, αλλά και η λειτουργεία του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου ευστάθειας (ESP).

Παράλληλα το Combo μπορεί να εξοπλιστεί επίσης με το προαιρετικό πακέτο “Worksite”, το οποίο περιλαμβάνει σύστημα ελέγχου κατάβασης (Hill Descent Control) σε εδάφη με έντονη κλίση, 30 χλστ. μεγαλύτερη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος, πιο άκαμπτη εμπρός αντιστρεπτική δοκό και ενισχυμένο πίσω εγκάρσιο στοιχείο, ελαστικά μεγαλύτερης διαμέτρου, πίσω ελατήρια μεταβλητού συντελεστή και μεταλλικό προστατευτικό κάρτερ κάτω από το χώρο του κινητήρα.

Υπενθυμίζουμε ότι το Combo προσφέρεται με αμάξωμα 4,40 μέτρων που μεγαλώνει στα 4,75 μέτρα στη μακρύτερη έκδοση XL, αλλά και ως πενταθέσιο επιβατικό. Διαθέτει επίσης χώρο φόρτωσης 4,4 m3, ωφέλιμο φορτίο έως 1.000 κιλά και μήκος χώρου φόρτωσης 3.440 χλστ.

Η γκάμα των πετρελαιοκίνητων 1.5 λίτρων του Combo πληροί ήδη το αυστηρό πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d-TEMP.


Tags assigned to this article:
ComboIntelliGripOpelWorksiteπρόσφυση

Related Articles

Lada Niva με καρότσα φορτώνει μέχρι 800 κιλά

O σκληροτράχηλος χαρακτήρας του Lada Niva είναι ο λόγος, για τον οποίο εδώ και πολλά χρόνια «μάχεται» στα βουνά. Μάλιστα

Επόμενη στάση για τα Mercedes Citaros η Πολωνία

Περισσότερα δρομολόγια θα εκτελούν τα λεωφορεία της Mercedes στην Πολωνία, καθώς ο στόλος τους αυξάνεται. Μέσα σε διάστημα μόλις δυο

Η Mercedes Vision Urbanites είναι επαγγελματικό και επιβατικό όχημα (video)

Διττή προσωπικότητα έχει η νέα πρωτότυπη Mercedes Vision Urbanetic, καθώς σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία μπορεί να χρησιμεύσει ως επαγγελματικό,