Breaking News

Εκατοντάδες παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου στην οδήγηση

Εκατοντάδες παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου στην οδήγηση

Σχεδόν όλοι τακτικά ή περιστασιακά χρησιμοποιούμε ενώ οδηγούμε το κινητό μας τηλέφωνο.

Η χρήση κινητού τηλεφώνου είναι μια από τις βασικότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, καθώς αποσπάται σημαντικά η προσοχή και τα αντανακλαστικά μειώνονται. Ο μόνος τρόπος τελικά για να κόψουμε αυτήν την κακιά και επικίνδυνη συνήθεια είναι να εντατικοποιηθούν σημαντικά οι σχετικοί έλεγχοι της Τροχαίας.

Έτσι λοιπόν είναι θετικό το γεγονός ότι από 17 έως 19 Οκτωβρίου η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής πραγματοποίησε στοχευμένους ελέγχους για τον εντοπισμό οδηγών που χρησιμοποιούν αντικανονικά το κινητό τους τηλέφωνο.

Τα αποτελέσματα αναφέρουν 431 παραβάσεις σε διάστημα μόλις τρεις ημερών εντός μόνο της Αττικής. Παράλληλα αφαιρέθηκαν 398 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας 367 άδειες κυκλοφορίας και 356 άδειες οδήγησης.

Από την Τροχαία διευκρινίζεται ότι η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης επιτρέπεται μόνο όταν αυτό είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοικτή ακρόαση ή όταν χρησιμοποιείται με ακουστικό ασύρματης επικοινωνίας (Bluetooth). Εναλλακτικά σταθμεύστε  το όχημά τους σε ασφαλές σημείο, ώστε να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος τροχαίου ατυχήματος.



Related Articles

Ο Σεμπαστιάν Λεμπ παίζει με μινιατούρα του Citroen C3 WRC (video)

Το ράλι Κορσικής ξεκινάει σήμερα 5 Απριλίου και η καρό σημαία θα πέσει στις 8 του μήνα. Η Citroen Racing

Εξιχνιάστηκαν 13 κλοπές αυτοκινήτων-Δείτε τη μεθοδολογία των δραστών (video)

Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, που διέπραττε συστηματικά κλοπές αυτοκινήτων σε περιοχές

H Porsche ετοιμάζει αστρόπλοιο

Το γαλαξία ετοιμάζεται να κατακτήσει η Porsche και να απογειωθεί από την άσφαλτο. Αυτό όμως δε θα συμβεί στην πραγματικότητα,