Breaking News

Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο κοστίζει σχεδόν 242.000 ευρώ

Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο κοστίζει σχεδόν 242.000 ευρώ

Στο εγγύς μέλλον δε θα βλέπουμε μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας ιπτάμενα αυτοκίνητα,  αλλά και στην πραγματική ζωή.

Αυτό διότι η εταιρεία Terrafugia ανακοίνωσε ότι αρχίζει σε δέχεται παραγγελίες για το πρώτο της ιπτάμενο αυτοκίνητο, το Transition, οι πρώτες παραδόσεις του οποίου θα γίνουν στους ιδιοκτήτες του εντός του 2019.

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο Transition πρωτοπαρουσιάστηκε το 2010, ενώ βγαίνει στην αγορά μια δεκαετία σχεδόν αργότερα, χάρη στην κινέζικη  αυτοκινητοβιομηχανία Zhejiang Geely Holding Group που εξαγόρασε πέρυσι την Terrafugia.

Η τιμή που είχε ανακοινωθεί για το ιπτάμενο αυτοκίνητο Transition ήταν κοντά στα 242.000 ευρώ, ωστόσο εκτιμάται ότι θα μεταβληθεί. Όταν το  Transition δεν πατάει στην άσφαλτο, άλλα έχει ανοίξει τα φτερά του στον ουρανό μπορεί να ταξιδέψει για 643 χλμ. με ταχύτητα έως 160 χλμ./ώρα, ενώ κατά την προσγείωση του μετατρέπεται σε αυτοκίνητο εντός ενός λεπτού.

Μένει να δούμε το νομικό πλαίσιο γύρω από τα ιπτάμενα αυτοκίνητα. Θα χρειάζονται δίπλωμα πιλότου; Θα μπορούν να πετάξουν οπουδήποτε; Ακόμα και πάνω από κατοικημένες περιοχές; Θα πρέπει να προσγειώνονται και να απογειώνονται αποκλειστικά σε αεροδρόμια;

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Μετωπική σύγκρουση ενός Audi με περιπολικό (video)

Η αστυνομία της Λιθουανίας έδωσε στη δημοσιότητα ένα video που δείχνει τη σύγκρουση ενός περιπολικού της με ένα Audi. Η

Η συναρμολόγηση του νέου BMW i8 Roadster (video)

Η ανοιχτή έκδοση του BMW i8 αναμένεται να κάνει πρεμιέρα εντός του μήνα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες. Η

To πανέμορφο ρολόι της Bentley

Αν οι χρόνος είναι πολύτιμος για εσάς, τότε η Bentley σας προτείνει να τον μετράτε με το νέο της ρολόι.