Breaking News

Η Opel κατηγορείται για «πειραγμένους» πετρελαιοκινητήρες

Η Opel κατηγορείται για «πειραγμένους» πετρελαιοκινητήρες

Μετά το σκάνδαλο της Volkswagen για πετρελαιοκινητήρες με παράνομα λογισμικά που παραποιούσαν τις εκπομπές ρύπων κατά τη διάρκεια των ελέγχων, όλα δείχνουν ότι στο ίδιο ατόπημα έχει υποπέσει και η Opel.

Το Γερμανικό Υπουργείο Μεταφορών λοιπόν διέταξε την Opel να προβεί σε ανάκληση σχεδόν 1000.000 πετρελαιοκίνητων μοντέλων της που κυκλοφορούν στους δρόμους της Ευρώπης. Η σχετική ανάκληση αφορά τα μοντέλα Cascada, Insignia και Zafira.

Η απόφαση πάρθηκε μετά από έφοδο των γερμανικών Αρχών στην έδρα της Opel που βρίσκεται στο Ρουσελχάιμ. Από την πλευρά της τώρα η Opel επιβεβαίωσε ότι αντίστοιχος έλεγχος πραγματοποιήθηκε και στο εργοστάσιο της στο Καϊζερσλάουτερν από εισαγγελείς της Φρανκφούρτης.

Παράλληλα δήλωσε ότι τα συγκεκριμένα της μοντέλα διαθέτουν μια μονάδα ελέγχου του κινητήρα που λειτουργεί σε ορισμένες θερμοκρασίες, λάλα είναι απόλυτα νόμιμη. Οι γερμανικές Αρχές ωστόσο υποστηρίζουν ότι τα λογισμικά που ανακάλυψαν μπορούν να  χειραγωγήσουν το αποτέλεσμα των εκπομπών ρύπων, επομένως η Opel πρέπει να τα αφαιρέσει ευημερώντας τα.

Πάνω που η Opel πήγαινε να ανακάμψει επιτέλους οικονομικά μετά την εξαγορά της από τον Όμιλο PSA φαίνεται ότι την περιμένουν νέες φουρτούνες…

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Mercedes-AMG A45 τα βάζει με Nissan GT-R και Audi R8 (video)

Αυτή η Mercedes-AMG A45 Brabus που θα δείτε στο παρακάτω video είναι αρκετά θαρραλέα, καθώς δε δίστασε να τα βάλει

Νέο Opel Astra το 2021 και με ηλεκτρική έκδοση

Ακόμα ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο θα προσθέσει η Opel στη γκάμα της, καθώς εκτός από το νέο Corsa-e στην πρίζα

Η Lamborghini Huracan που καθοδηγεί αεροσκάφη

Αν πρόκειται τις επόμενες μέρες να ταξιδέψετε στην Ιταλία δεν αποκλείεται όταν προσγειωθεί το αεροσκάφος σας να δείτε μια Lamborghini