Breaking News

Στην Αμερική τα πρώτα ηλεκτροκίνητα φορτηγά της Volvo

Στην Αμερική τα πρώτα ηλεκτροκίνητα φορτηγά της Volvo

Στην αγορά της βόρειας Αμερικής στοχεύουν τα πρώτα αμιγώς ηλεκτροκίνητα φορτηγά της Volvo, τα οποία θα κάνουν απόβαση εκεί το 2020.

Από το 2019 ωστόσο δεκαπέντε ηλεκτροκίνητα φορτηγά που μπορούν να μεταφέρουν φορτία 15 τόνων θα φορτίζουν στην Καλιφόρνια στο πλαίσιο ενός προγράμματος που υλοποιείται από ιδιωτικό και δημόσιο φορέα.

Συγκεκριμένα, η Volvo συνεργάζεται με την Californian South Coast Air Quality Management District (SCAQMD) αλλά και με 16 ακόμα εταίρους ειδικούς στους τομείς της φόρτισης και των μεταφορών. Το πρόγραμμα ονόματι Volvo LIGHTS (Low Impact Green Heavy Transport Solutions) προβλέπει την ανάπτυξη ηλεκτροκίνητων φορτηγών για την αμερικάνικη αγορά χρησιμοποιώντας ως βάση το Volvo FE Electric.

Σημαντική σίγουρα είναι η συμβολή της Califfornia Air Resources Board που είναι υπεύθυνη για το περιβάλλον, την ατμόσφαιρα και τη ρύπανση στην Καλιφόρνια, καθώς θα προσφέρει το ποσό μαμούθ των 44,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο σχολικό λεωφορείο

Πολλοί μαθητές στο μέλλον θα εύχονται να μην έχει προλάβει να φορτίσει το σχολικό τους λεωφορείο το πρωί και έτσι

Τα Scania φορτηγά που τροφοδοτούν τα McDonald’s δε μολύνουν την ατμόσφαιρα

Την «όρεξη» άνοιξαν τα γνωστά ταχυφαγεία McDonald’s στη Scania, ώστε να δράσει πιο ενεργά υπέρ του περιβάλλοντος. Έτσι λοιπόν οι

Με τηλεσκόπιο το διαστημικό Nissan Navara Dark Sky Concept (video)

Ομολογούμε ότι δε μπορούσαμε να καταλάβουμε τι εννοούσε η Nissan όταν έλεγε ότι το πρωτότυπο Navara που ετοιμάζει θα είναι