Breaking News

Οι Harley-Davidson θα φρενάρουν μόνες τους

Οι Harley-Davidson θα φρενάρουν μόνες τους

Το σύστημα αυτόνομης πέδησης έκτακτης ανάγκης είναι πλέον ευρέος διαδομένο στις περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες, ενώ μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για μια σημαντική τεχνολογία ασφαλείας που έχει εκδημοκρατιστεί αρκετά.

Ωστόσο μέχρι τώρα δεν είχαμε ακούσει για μοτοσικλέτες που θα έχουν την ικανότητα να φρενάρουν μόνες τους αν χρειαστεί. Αυτό λοιπόν σκοπεύει να κάνει πράξη η Harley-Davidson, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχει καταθέσει μια αίτηση για σχετικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Το λόγω σύστημα αυτόματης πέδησης έκτακτης ανάγκης ωστόσο δεν θα έχει ως ρόλο μόνο να εντοπίζει πότε επέρχεται μετωπική σύγκρουση και να ενεργοποιεί τα φρένα.

Προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι ο αναβατής δε θα ξαφνιαστεί από το φρενάρισμα (κίνδυνος πτώσης) και να υπάρξει ατύχημα από λανθασμένη στάση του σώματος του, θα τοποθετούνται αισθητήρες στη σέλα, αλλά και στο τιμόνι για να είναι σίγουρο ότι το κρατάει και με τα δυο του χέρια.

Επίσης αισθητήρες ενσωματωμένοι στο κράνος ή στον πίνακα οργάνων θα παρακολουθούν τα μάτια του αναβατή, ώστε να γίνεται αντιληπτό που κοιτάζει και αν είναι αφηρημένος.

Όπως στα αυτοκίνητα έτσι και στις μοτοσικλέτες της Harley-Davidson το σύστημα αυτόματης πέδησης λειτουργεί με αισθητήρες lidar, ραντάρ και κάμερα.



Related Articles

Πώς μπορείτε να οδηγήσετε τη νέα BMW M2 Competition; (video)

Από 25 Απριλίου η πόρτα του οδηγού στην νέα BMW M2 Competition έχει ανοίξει και περιμένει όποιον θέλει να ζήσει

Δυο εκατομμύρια Fiat 500 δίνουν στυλ στους δρόμους

Το δημοφιλέστερο μοντέλο της Fiat, το θρυλικό «πεντακοσαράκι», πέτυχε ακόμα έναν αριθμό ορόσημο στην παραγωγή του. Σύμφωνα λοιπόν με την

Έτσι θα είναι από μέσα το πρώτο ηλεκτρικό Cupra

To πρώτο της αμιγώς ηλεκτροκίνητο επιβατικό μοντέλο ετοιμάζεται να παρουσιάζει η Cupra, η αυτόνομη πλέον θυγατρική εταιρεία οχημάτων επιδόσεων της