Breaking News

Δείτε πως τα σκυλιά λιώνουν από τη ζεστή στο αυτοκίνητο (video)

Δείτε πως τα σκυλιά λιώνουν από τη ζεστή στο αυτοκίνητο (video)

Πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων αφήνουν τα αγαπημένα τους κατοικίδια μέσα στο αυτοκίνητο προκειμένου να πεταχτούν σε κάποια σύντομη δουλειά.

Ωστόσο αυτό είναι άκρως επικίνδυνο ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Με έναν παραστατικό τρόπο η Ένωση Αυτοκινητοβιομηχανιών Βρετανίας μας δείχνει στο παρακάτω video πόσο ευαίσθητα είναι τα σκυλιά κάτω από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Για το λόγο αυτό λοιπόν ζητήθηκε από το ζαχαροπλαστείο Choccywoccydoodah να φτιάξει ένα ομοίωμα σκύλου από λευκή σοκολάτα. Το γλυκύτατο στην κυριολεξία αυτό σκυλάκι βάρους 7 κιλών, ονομάστηκε Coco, ενώ τοποθετήθηκε μέσα σε ένα σταθμευμένο βαν για τρεισήμισι ώρες, με την εσωτερική θερμοκρασία να αγγίζει τους 42,8 βαθμούς Κελσίου. Μέσα σε μισή ώρα η μύτη και το στόμα του Coco έλιωσαν, ενώ στο τέλος δεν απέμεινε τίποτα από αυτό.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ακόμα και μια παραμονή, διάρκειας μικρότερης των 20 λεπτών του σκυλού εντός του αυτοκινήτου το καλοκαίρι, μπορεί να αποβεί μοιραία. Το να σταθμεύετε σε σκιά ή να αφήνετε τα παράθυρα ανοιχτά δεν αποτελεί λύση. Πρέπει πάντα να παίρνετε μαζί το σκύλο σας ακόμα και αν η στάση σας είναι ολιγόλεπτη.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Μονοθέσιο της Formula 1 σε δημόσιους δρόμους (video)

Με το στόμα ανοιχτό έμεινες δεκάδες οδηγοί και περαστικοί όταν είδαν να κυκλοφορεί σε δημόσιους δρόμους ένα μονοθέσιο της Formula

Ξέρετε να καθαρίζετε σωστά τον κινητήρα του αυτοκινήτου σας;

Τακτικά ή λιγότερο συχνά οι περισσότεροι πλένουμε εξωτερικά το αυτοκίνητο μας, ωστόσο παραμελούμε να ασχοληθούμε με την καθαριότητα της «καρδιάς»

Θεσσαλονίκη: Νταλίκα έκανε βουτιά από γέφυρα – Τραυματίστηκε ο οδηγός (βίντεο)

Σοκ και τρόμο προκάλεσε σήμερα στη Θεσσαλονίκη η εικόνα νταλίκας, η οποία στην κυριολεξία κρέμονταν από μια γέφυρα. Οι πληροφορίες