Breaking News

H απαγορευμένη διαφήμιση του Volkswagen Polo (video)

H απαγορευμένη διαφήμιση του Volkswagen Polo (video)

Το «κόψιμο» μιας τηλεοπτικής διαφήμισης του Volkswagen Polo στη Βρετανία αποφάσισε η αρμόδια Υπηρεσία Διαφημιστικών Προδιαγραφών.

Σύμφωνα με το πόρισμα η εν λόγω διαφήμιση του Polo ενθαρρύνει την ανεύθυνη οδήγηση, καθώς παραβιάζει τους νόμους 20.1 και 20.5 του σχετικού Κώδικα. Ο πρώτος νόμος αναφέρει ότι οι διαφημίσεις δεν πρέπει να εγκρίνουν ή να ενθαρρύνουν την ανταγωνιστική ή επιθετική οδήγηση με αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα, ενώ ο δεύτερος ότι οι διαφημίσεις δεν πρέπει να υπερβάλουν στις ικανότητες των συστημάτων ασφαλείας ή να υπονοούν ότι αυτά μπορούν να προφυλάξουν από τη γρήγορη οδήγηση.

Στη συγκεκριμένη διαφήμιση του Polo βλέπουμε έναν πατέρα να παρακολουθεί το γιο του που είναι ατζαμής στην οδήγηση από μικρή ηλικία, καθώς είχε διαρκώς μικροατυχήματα με το πατίνι, το ποδήλατο και τη μοτοσικλέτα του. Ωστόσο όταν ενηλικιώνεται και παίρνει το νέο Polo τα συστήματα ελέγχου «τυφλού» σημείου και ανίχνευσης πεζών τον βοηθούν, ώστε να μην εμπλέκεται πλέον σε ατυχήματα.

Εσείς πιστεύετε ότι έπρεπε να απαγορευτεί αυτή η διαφήμιση ή ήταν υπερβολική η απόφαση;

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Η Λάρα Κροφτ οδηγεί το νέο Volvo XC40 (video)

Στη μεγάλη οθόνη θα εμφανιστεί το νέο Volvo XC40, καθώς θα είναι το προσωπικό αυτοκίνητο της δυναμικής Λάρα Κροφτ στην

Πωλητήριο μπήκε σε μια Alfa Romeo 156 GTA σκέτη κόλαση

Aν δεν έχει ήδη πουληθεί, που είναι και το πιθανότερο, στο γερμανικό site μεταχειρισμένων αυτοκινήτων mobile.de μπορείτε να βρείτε μια

Πόσο θα κοστίζει το νέο Suzuki Jimny στην Ελλάδα (video)

Πλώρη για την ελληνική αγορά έχει βάλει το νέο Suzuki Jimny, ενώ αναμένεται να «αγκυροβολήσει» τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η Suzuki