Breaking News

Τίτλοι τέλους για το φθηνότερο αυτοκίνητο στον κόσμο

Τίτλοι τέλους για το φθηνότερο αυτοκίνητο στον κόσμο

Μπορεί να μη γνωρίζετε την ύπαρξη τoυ Tata Nano, καθώς ο μόνος λόγος που είχε γίνει γνωστό ήταν επειδή θεωρούνταν το φθηνότερο αυτοκίνητο στον κόσμο.

Η ινδική Tata μετά από μια δεκαετία αποφάσισε να ρίξει τους τίτλους τέλους στην παραγωγή του Nano, καθώς οι πωλήσεις του είχαν πάρει την κατιούσα. Χαρακτηριστικό είναι ότι τον περασμένο μήνα πουλήθηκε μόνο ένα Nano, ενώ τον Ιούνιο του 2017 οι πωλήσεις του βρίσκονταν στις 275 μονάδες.

Βασική φιλοσοφία του Nano που λανσαρίστηκε το 2008 ήταν η επίτευξη του χαμηλότερου κόστους παραγωγής, ενώ ανταποκρίνονταν στα χαλαρά πρότυπα ασφαλείας και προδιαγραφών της ινδικής αγοράς.

Ωστόσο τα πράγματα αλλάζουν στην Ινδία, καθώς εξελίσσεται διαρκώς σε μια αναπτυσσόμενη αγορά. Το Nano τροφοδοτούν από έναν αδύναμο δικύλινδρο κινητήρα 0.6 λίτρων που απέδιδε 37 φτωχικούς ίππους. Στη διάρκεια της πορείας του το Nano απέκτησε αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και βελτιώσεις στο σασί του, όμως η Tata υποστηρίζει ότι δε μπορεί να διατίθεται με τη σημερινή του μορφή μετά το 2019.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς


Tags assigned to this article:
NanoTataφθηνότερο αυτοκίνητο

Related Articles

Δείτε πως ο κορωνοϊός άλλαξε την παραγωγή των Skoda (video)

Μετά από αρκετές εβδομάδες διακοπής, λόγω του κορωνοϊού, η Skoda επανεκκίνησε την παραγωγή της. Από 27 Απριλίου άρχισε και πάλι

H BMW M2 έγινε περιπολικό σε μια πόλη που δεν υπάρχει (video)

Καλωσορίσατε στην “M Town”, μια κυριολεκτικά φανταστική πόλη, η οποία είναι εμπνευσμένη από το τμήμα επιδόσεων της BMW, ενώ μπορεί

H Mercedes κατασκεύασε 500.000 S-Class

H ηγέτιδα στη γκάμα της Mercedes είναι η S-Class, η οποία έχει πλέον ακόμα ένα λόγο να «αισθάνεται» ξεχωριστή. Ποιος