Breaking News

To σκάφος της Volvo που παρκάρει μόνο του στη μαρίνα (video)

To σκάφος της Volvo που παρκάρει μόνο του στη μαρίνα (video)

Μέχρι τώρα είχαμε δει μόνο αυτοκίνητα να έχουν την ικανότητα της αυτόνομης στάθμευσης, ωστόσο πλέον εφαρμόζεται και σε σκάφη.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο σύστημα που ανέπτυξε η Volvo Penta, η οποία ασχολείται με την παραγωγή κινητήρων για σκάφη και σχετικών συστημάτων. Ανήκει στην Volvo, την οποία γνωρίζουμε από τα επιβατικά και φορτηγά της μοντέλα, αν και αυτονομήθηκε το 1999.

Διευκρινίζεται ότι την ικανότητα της αυτόνομης στάθμευσης δεν την έχει το ίδιο το σκάφος, αλλά ένα σύστημα το οποίο λειτουργεί μέσω joystick και συγκεντρώνει τον πλήρη έλεγχο του σκάφους. Παράλληλα τίθεται σε λειτουργία ένα σύστημα που σταθεροποιεί το σκάφος ανεξάρτητα από το αν πνέουν ισχυροί άνεμοι ή υπάρχουν δυνατά θαλάσσια ρεύματα, ενώ ειδικοί αισθητήρες πρέπει να έχουν τοποθετηθεί στην αποβάθρα.

Το εν λόγω σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος σκαφών θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το 2020. Στο παρακάτω video θα παρακολουθήσετε ένα σκάφος να παρκάρει με ακρίβεια ανάμεσα μάλιστα σε δυο άλλα, χωρίς ο καπετάνιος του να κάνει τίποτα.



Related Articles

Αντίδοτο για τη «Μπλε Δευτέρα» η Jaguar F-Type

Η Jaguar δημιούργησε μια νέα ειδική έκδοση της F-Type, η οποία θα προσφερθεί σε μόλις 150 αντίτυπα, αποκλειστικά στην αγορά

Απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού κατοικίας-131 παραβάσεις χτες

Από την περασμένη Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020, δεν ισχύουν τα μέτρα απαγόρευσης άσκοπων μετακινήσεων, ωστόσο ακόμα απαγορεύεται να εξέλθει κανείς

Δέκα χρονών έγινε το Subaru XV-Δείτε το δώρο γενεθλίων που πήρε!

Ήταν το 2011 όταν η Subaru παρουσίασε το XV, ένα crossover με συμπαγείς διαστάσεις, ενώ το 2017 ακολούθησε η δεύτερη