Breaking News

Δρόμοι αναπαράγουν μουσική όταν τηρείς τα όρια ταχύτητας (video)

Δρόμοι αναπαράγουν μουσική όταν τηρείς τα όρια ταχύτητας (video)

Ένα πρωτότυπο τρόπο έχουν βρει στην Ιαπωνία, ώστε οι οδηγοί να τηρούν τα όρια ταχύτητας.

Τι έκαναν λοιπόν; Κατασκεύασαν τους δρόμους του τραγουδιού. Οι εν λόγω δρόμοι αναπαράγουν ένα τραγούδι όταν ένα αυτοκίνητο περνάει από πάνω τους. Μοναδική προϋπόθεση για να ακούσει ο οδηγός και οι επιβάτες το τραγούδι είναι να τηρηθεί το τοπικό όριο ταχύτητας, ενώ δεν χρειάζεται καν να έχουν ανοιχτά τα παράθυρα του αυτοκινήτου.

Έτσι οι Αρχές καταφέρνουν να ψυχαγωγούν τους οδηγούς, αλλά και να πετυχαίνουν ασφάλεια στους δρόμους. Ένας από αυτούς τους δρόμους τραγουδιού βρίσκεται σε ορεινή διαδρομή κοντά στην πόλη Νακανότζο στο νομό Γκούμα, ενώ απέχει περίπου τρείς ώρες από το Τόκιο. Αν ο οδηγός δε ξεπεράσει τα 40 χλμ./ώρα θα ακούσει για περίπου τριάντα δευτερόλεπτα το παραδοσιακό ιαπωνικό τραγούδι “Itsumo Nando Demo”, το οποίο σημαίνει «ξανά και ξανά ανεξάρτητα από το πόσο συχνά».

Στην Ιαπωνία κατασκευάζονται όλο και περισσότεροι δρόμοι του τραγουδιού, ενώ ήδη υπάρχουν 33 με τον πρώτο που ολοκληρώθηκε το 2007. Αν τώρα περάσει κανείς με παραπάνω ταχύτητα από δρόμο τραγουδιού τότε ο ήχος που θα ακουστεί δε θα είναι καθόλου ευχάριστος.

Συνήθως οι μουσικοί δρόμοι εκτείνονται σε μήκη από 250 έως 320 μέτρα και το όριο που θέτουν είναι 40 χλμ./ώρα. Υπάρχει όμως και ένας μήκους 1,2 χιλιομέτρων με όριο ταχύτητας 70 χλμ./ώρα. Η κατασκευή ενός μουσικού δρόμου δεν είναι φτηνή υπόθεση, καθώς το κόστος ξεπερνά τα 200.000 ευρώ.


Tags assigned to this article:
δρόμοι τραγουδιούΙαπωνία

Related Articles

Η Skoda ξεκίνησε την παραγωγή του νέου Scala

Από τη γραμμή παραγωγής του κεντρικού εργοστασίου της Skoda που βρίσκεται στη  Μλάντα Μπόλεσλαβ της Τσεχίας κύλισε το πρώτο Scala.

Νέο Nissan Qashqai: Υβριδικό, ελαφρύτερο και τεχνολογικά αναβαθμισμένο (video)

To δημοφιλέστερο SUV της Nissan, το Qashqai, βρίσκεται στη τελική ευθεία για την αποκάλυψη της τρίτης πλέον γενιάς του. Να

Με 180 ίππους ο νέος βενζινοκινητήρας του Opel Grandland X

Τα οφέλη της εξαγοράς της από τον Όμιλο PSA «εκμεταλλεύεται» η Opel, καθώς πλέον το Grandland X μπορεί να χρησιμοποιεί