Breaking News

Ο «γιατρός» στην Pista (video)

Ο «γιατρός» στην Pista (video)

Αποκρυπτογραφώντας τον παραπάνω τίτλο στη θέση του «γιατρού» μπαίνει το παρατσούκλι του Βαλεντίνο Ρόσι, ενώ η λέξη Pista έχει διπλή σημασία.

Παραπέμπει στην ιταλική λέξη που σημαίνει πίστα και στο νέο supercar της Ferrari. Στην προκειμένη περίπτωση η πίστα είναι αυτή του Φιοράνο, η οποία βρίσκεται στην έδρα της Ferrari στο Μαρανέλο. Εκεί ο αναβάτης της Yamaha και εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP οδήγησε την εκρηκτική 488 Pista, η οποία είναι το τελευταίο δημιουργία της Ferrari.

Οι δεσμοί ανάμεσα στον Ρόσι και στη Ferrari δεν αφορούν μόνο την κοινή τους καταγωγή. Ο 39χρονος διάσημος σταρ των δυο τροχών έχει πάρει στο παρελθόν «γεύση» από τα πιλοτήρια μονοθεσιών της Scuderia Ferrari, αυξάνοντας τότε τις φήμες για μεταπήδηση του από το MotoGP στην Formula 1.

Όπως ο Ρόσι είναι πλασμένος για να διαπρέπει στην πίστα έτσι και η νέα 488 Pista εκφράζεται καλύτερα στο συγκεκριμένο περιβάλλον. Η «καρδιά» της είναι ένας V8 twin-turbo κινητήρας 3.9 λίτρων, απόδοσης 720 ίππων και 770 Nm ροπής. Μιλάμε για αναλογία 185 ίππων ανά λίτρο.

Σημειώστε ακόμα ότι είναι 90 κιλά ελαφρύτερη σε σύγκριση με την 488GTB. Για την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα η 488 Pista χρειάζεται μόλις 2,85 δευτ. και η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 340 χλμ./ώρα. Άπιαστη λοιπόν όπως και ο Ρόσι…

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς


Tags assigned to this article:
488 PistaFerrariYamahaΒαλεντίνο Ρόσι

Related Articles

Δυνατό το άγγιγμα του ανέμου μέσα στη νέα McLaren 600LT Spider (video)

Την ανοιχτή έκδοση της 600LT Coupe παρουσίασε η McLaren δημιουργώντας το πέμπτο μοντέλο της που εντάσσεται στην οικογένεια των Longtail

Μπελάδες για πλούσιους το τρακάρισμα τριών Ferrari! (video)

Τρακαρίσματα γίνονται καθημερινά στους δρόμους, ενώ το ενδιαφέρον γίνεται εντονότερο όταν εμπλέκεται κάποιο supercar. Όταν όμως τρακάρουν μεταξύ τους τρεις

Εδώ και χρόνια παραμένουν απούλητα 12 Lexus LFA

Συνήθως τα supercars περιορισμένης παραγωγής πουλάνε σαν ζεστό ψωμί, ωστόσο εξαίρεση στον κανόνα αυτόν φαίνεται ότι αποτελεί το Lexus LFA.