Breaking News

Ο Πρίγκιπας Χάρι οδήγησε την Jaguar E-Type (video)

Ο Πρίγκιπας Χάρι οδήγησε την Jaguar E-Type (video)

Στον απόηχο του βασιλικού γάμου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο που μας πέρασε και συγκέντρωσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον ξεχωρίσαμε το στιγμιότυπο που ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ επιβιβάστηκαν σε μια ανοιχτή μπλε Jaguar E-Type.

Πρόκειται ίσως για το πιο αναγνωρίσιμο από τα κλασσικά μοντέλα της Jaguar, ωστόσο η συγκεκριμένη E-Type συνδυάζει το αξεπέραστο διαχρονικό ντιζάιν και τη σύγχρονη τεχνολογία. Αυτό διότι πέρυσι τροποποιήθηκε από τη βρετανική εταιρία, η οποία τοποθέτησε στην E-Type ηλεκτροκινητήρα 225 ίππων και μπαταρία ιόντων λιθίου 40 kWh. Στόχος σαφώς δεν ήταν να περάσει η ηλεκτροκίνητη E-Type στην παραγωγή, αλλά να φανεί πως ένα μοντέλο του 1968 μπορεί να αναβαθμιστεί τόσο πολύ τεχνολογικά.

Όπως θα δείτε και σο παρακάτω video η E-Type ήταν αρστεροτίμονη παρότι στη Βρετανία οδηγούν από δεξιά. Αυτό συνέβη επειδή έτσι ήταν αρχικά κατασκευασμένη η συγκεκριμένη E-Type που τροποποίησε η Jaguar, ενώ δεν υπήρξε δεύτερο αντίστοιχο μοντέλο.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Η Opel κατηγορείται για «πειραγμένους» πετρελαιοκινητήρες

Μετά το σκάνδαλο της Volkswagen για πετρελαιοκινητήρες με παράνομα λογισμικά που παραποιούσαν τις εκπομπές ρύπων κατά τη διάρκεια των ελέγχων,

Δε σας φτάνουν οι 245 ίπποι του Volkswagen Golf GTI; Υπάρχει λύση…

To 2016 η Volkswagen γιόρτασε τα 40α γενέθλια του Golf GTI με τη δημιουργία μιας ξεχωριστής έκδοσης. Ο λόγος για

Το τροχόσπιτο της Porsche 911 Speedster

Το να βλέπεις μια Porsche να ρυμουλκεί τροχόσπιτο δεν είναι σίγουρα συνηθισμένη εικόνα, ειδικά όταν μιλάμε για μια ιστορική 911