Breaking News

Mε 150 ίππους το νέο Opel Corsa GSi

Mε 150 ίππους το νέο Opel Corsa GSi

Πριν λίγο καιρό η Opel μας είχε ενημερώσει για την ιστορική επιστροφή της έκδοση GSi στο Corsa, ωστόσο δεν μας είχε δώσει εκτενέστερες λεπτομέρειες.

Το βασικό ερωτηματικό ήταν ποιος κινητήρας θα τοποθετηθεί κάτω από το καπό του νέου Corsa GSi.

Το ερωτηματικό πλέον γίνεται θαυμαστικό, καθώς μαθαίνουμε ότι θα τροφοδοτείται από βενζινοκινητήρα 1.4 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 150 ίππους και 220 Nm, ενώ συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Οι επιδόσεις του είναι αρκετά ενδιαφέρουσες, καθώς για την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται 8,9 δευτ. και η τελική του ταχύτητα φλερτάρει με τα 207 χλμ./ώρα.

Σύμφωνα τώρα με τη γερμανική εταιρία η επίσημη μέση κατανάλωση του και οι εκπομπές ρύπων διαμορφώνονται στα 6,2 λίτρα/100 χλμ. και στα 143 γρ./χλμ. C02 αντίστοιχα.

Αρκετά ενδιαφέρουσα είναι η πληροφορία πως η νέα έκδοση GSi θα χρησιμοποιεί το ίδιο σασί με την κορυφαία έκδοση OPC. Το νέο Corsa GSi θα διατίθεται αποκλειστικά με τρίθυρο αμάξωμα, το οποίο αναδεικνύεται με αεροτομή οροφής, κυψελοειδή μάσκα, πλευρικά μαρσπσιέ, χρωμιωμένη εξάτμιση, ζάντες 18 ιντσών, ενώ χαμηλά στο ανάγλυφο καπό θα υπάρχει αεραγωγός.

Στο εσωτερικό συναντάμε αλουμινένια πεντάλ, δερμάτινο τιμόνι, καθίσματα Recaro, το σύστημα πολυμέσων IntelliLink που προσφέρει συνδεσιμότητα μέσω Apple CarPlay και Android Auto.


Tags assigned to this article:
Corsa GSiCorsa OPCOpel

Related Articles

«Βασιλιάς» στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης το Fiat 500e – Πρώτο σε πωλήσεις το 2023

To Fiat 500e εκτός από εξαιρετικά σικάτο, είναι και το εμπορικότερο μικρό ηλεκτρικό μοντέλο πόλης για το 2023 στην Ευρώπη.

Σαράντα νέα περιπολικά Jeep Renegade 4xe με «όπλο» υβριδικό σύστημα

Τα εξηλκετρισμένα οχήματα φαίνεται ότι σιγά-σιγά ενσωματώνεται και στο στόλο της Αστυνομίας. Η Jeep λοιπόν ανακοίνωσε ότι συνολικά 40 plug-in

To Volkswagen που κοστίζει πάνω από 123.000 ευρώ

Μη ψάχνετε στον επίσημο τιμοκατάλογο της Volkswagen καθώς δεν πρόκειται να βρείτε το μοντέλο στο οποίο αναφερόμαστε. Πρόκειται για ένα