Breaking News

Δυο εκατομμύρια Fiat 500 δίνουν στυλ στους δρόμους

Δυο εκατομμύρια Fiat 500 δίνουν στυλ στους δρόμους

Το δημοφιλέστερο μοντέλο της Fiat, το θρυλικό «πεντακοσαράκι», πέτυχε ακόμα έναν αριθμό ορόσημο στην παραγωγή του.

Σύμφωνα λοιπόν με την ιταλική εταιρία στο εργοστάσιο της που βρίσκεται στην πόλη Τίσι της Πολωνίας, κατασκευάστηκε εκεί το Fiat 500 με αριθμό παραγωγής δυο εκατομμύρια . Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα 500C στην έκδοση Collezione που είναι εμπνευσμένη από τον κόσμο της μόδας, ενώ ο αγοραστής του βρίσκεται στην Ιταλία.

Το λιλιπούτειο αμάξωμα του φέρει διχρωμία άσπρου και γκρι, ενώ διαθέτει υφασμάτινη οροφή, ζάντες 16 ιντσών, άφθονες χρωμιωμένες λεπτομέρειες, το λογότυπο Collezione στην πόρτα του χώρου αποσκευών και κάτω από το καπό του βρίσκεται ο TwinAir Turbo κινητήρας των 85 ίππων.

Το Fiat 500 κάνει διεθνή καριέρα, καθώς πωλείται σε 100 χώρες του κόσμου, ενώ το 2017 είχε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς (14.6%) στην κατηγορία του. Βρίσκεται έντεκα χρόνια στη γραμμή παραγωγής, έχει λανσαριστεί με 30 διαφορετικές εκδόσεις, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2018 ήταν πρώτο στην κατηγορία  του σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Βέλγιο, Ελβετία, Κροατία και Σλοβενία.

Το πρώτο Fiat 500 κυκλοφόρησε το 1957 καταγράφοντας έξι εκατομμύρια πωλήσεις, ενώ αναγεννήθηκε το 2007.


Tags assigned to this article:
500 CollezioneFiatΠολωνίαΤίσι

Related Articles

Το e-Golf που οδήγησε σε ρεκόρ τη Volkswagen

Στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου η Volkswagen παρέδωσε στη Γερμανία ένα e-Golf στο νέο του ιδιοκτήτη, ενώ το συγκεκριμένο γεγονός

Ηλεκτρικό Toyota χωράει 8 επιβάτες και καλύπτει 330 χλμ. με μια φόρτιση

Το βαν Proace Verso της Toyota απέκτησε αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση, η οποία μπορεί να καλύψει κάθε μεταφορική ανάγκη επιβατών. Σύμφωνα

Το Lada που έφτασε το μισό εκατομμύριο

Ένα νέο ρεκόρ σημείωσε στις 12 Νοεμβρίου το Lada Vesta, καθώς η  συνολική παραγωγή του έφτασε στον αριθμό ορόσημο των