Breaking News

To νέο Volkswagen Golf GTI TCR με τελική 264 χλμ./ώρα

To νέο Volkswagen Golf GTI TCR με τελική 264 χλμ./ώρα

Για ακόμα μια χρονιά η Volkswagen θα διοργανώσει στην όχθη της λίμνης Woerthersee που βρίσκεται στην Αυστρία, τη μεγάλη γιορτή για τους λάτρεις των GTI μοντέλων της.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πέρυσι το «παρών» έδωσαν 7.300 αυτοκίνητα και 125.000 επισκέπτες. Φέτος ο σταρ της εκδήλωσης θα είναι το νέο  Golf GTI TCR, το οποίο σύμφωνα με τη γερμανική εταιρία βρίσκεται αρκετά κοντά στο στάδιο της παραγωγής, με το λανσάρισμα του να έχει προγραμματιστεί στο τέλος της χρονιάς.

Τι είναι όμως το Golf GTI TCR; Πρόκειται για την έκδοση δρόμου του αγωνιστικού Golf GTI TCR των 350 ίππων που έχει στεφτεί μάλιστα δυο φορές νικητής.

Ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας του νέου Golf GTI TCR παράγει 290 ίππους από τις 5.000-6.800 σ.α.λ και πλούσια ροπή από τις 1.600-4.300 σ.α.λ. Στάνταρ θα είναι το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG των 7 σχέσεων, το οποίο μεταδίδει την κίνηση στους εμπρός τροχούς, όπως και το εμπρός διαφορικό. Η τελική του ταχύτητα θα μπορεί να αυξηθεί από τα 250 στα 264 χλμ./ώρα με την αφαίρεση του ηλεκτρονικού περιοριστή ταχύτητας.

Το πρώτο Golf GTI κυκλοφόρησε το 1976 και απέδιδε 110 ίππους, ενώ πλέον οι πωλήσεις του σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν ξεπεράσει τα 2,23 εκατομμύρια.



Related Articles

Σε τι διαφέρει το Nissan X-Trail που πωλείται στη Ρωσία;

Η αγορά της Ρωσίας έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και η Nissan φροντίζει για το λόγο αυτό να προσαρμόσει κατάλληλα

Μπορείτε να βρείτε τις αλλαγές στο ανανεωμένο Mitsubishi Eclipse Cross;

To Eclipse Cross σχεδιαστικά είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μοντέλα της Mitsubishi, ενώ πρόσφατα δέχτηκε μια ήπια ανανέωση. Παρατηρώντας

Το πρώτο sedan μοντέλο από τη Jeep

Η εταιρεία που είναι απόλυτα συνυφασμένη με SUV, τετρακίνηση και off-road περιπέτεια αναμφισβήτητα δεν είναι άλλη, εκτός από τη Jeep.