Breaking News

Δείτε πως γίνεται ο τεχνικός έλεγχος αεροσκαφών με drone (video)

Δείτε πως γίνεται ο τεχνικός έλεγχος αεροσκαφών με drone (video)

Στην Έκθεση “MRO Americas 2018” που πραγματοποιείται στην Φλόριντα η Airbus παρουσίασε το “Advanced Inspection Drone”.

Όπως αποκαλύπτει το όνομά του πρόκειται για ένα drone, το οποίο πραγματοποιεί τεχνικούς ελέγχους στα αεροσκάφη. Κατασκευάστηκε σε συνεργασία με τη θυγατρική εταιρεία της Airbus, την Testia. Σύμφωνα με την Airbus με τον τρόπο αυτό μειώνεται σημαντικά ο χρόνος των ελέγχων και αυξάνεται η ποιότητα των εκθέσεων επιθεώρησης.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω video το εν λόγω drone χρησιμοποιείται όταν το αεροσκάφος βρίσκεται κάτω από υπόστεγο, ενώ πετάει γύρω του ακολουθώντας μια προκαθορισμένη διαδρομή. Διατηρεί ασφαλή απόσταση, καθώς διαθέτει αισθητήρες ανίχνευσης εμποδίων, ενώ ταυτόχρονα βγάζει φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης τις επιφάνειες του αεροσκάφους, οι οποίες αποστέλλονται ασύρματα εκείνη τη στιγμή στο tablet που κρατάει ο χείριστης του drone.

Είναι σε θέση να εντοπίσει για παράδειγμα ρωγμές συγκρίνοντας τις εικόνες από το τρισδιάστατο μοντέλο του αεροσκάφους που έχει στη μνήμη, αλλά και με προηγούμενα αποτελέσματα.

Οι λήψεις με το drone διαρκούν 30 λεπτά, ενώ η διαδικασία επιθεώρησης ολοκληρώνεται συνολικά σε τρεις ώρες.  Ο παραδοσιακός τρόπος ελέγχου με τη χρήση μιας τηλεσκοπικής πλατφόρμας διαρκεί μέχρι και μια ολόκληρη μέρα.



Related Articles

Κανένα Opel δε θα χρειάζεται βενζίνη ή πετρέλαιο το 2028!

Το τέλος των κινητήρων εσωτερικής καύσης πλησιάζει για τα μοντέλα της Opel, σύμφωνα πάντα με επίσημη ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας.

Αντίπαλες δυο station wagon Mercedes και Porsche (video)

Ο πρώτος κοινός παρονομαστής ανάμεσα στην Porsche Panamera Sport Turismo Turbo και στην Mercedes-AMG E63 S Estate είναι σίγουρα τα

Ακορντεόν έγιναν 12 αυτοκίνητα σε αλυσιδωτό τρακάρισμα (video)

Χάος προκάλεσε η απροσεξία ενός οδηγού με αποτέλεσμα να γίνουν αλυσιδωτά τρακαρίσματα. Συνολικά λοιπόν 12 αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μεταξύ τους, το