Breaking News

Το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Nissan ηλικίας 71 ετών (video)

Το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Nissan ηλικίας 71 ετών (video)

Το ρεύμα της ηλεκτροκίνησης δε «χτύπησε» τα τελευταία χρόνια την Nissan, καθώς το πρώτο σχετικό δείγμα γραφής της χρονολογείται πριν από 71 χρόνια.

Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο λοιπόν οι αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ιαπωνία λόγω έλλειψης καυσίμων αναζητούσαν εναλλακτικές μορφές ενέργειας.

Έτσι το 1947 η Nissan κατασκεύασε ένα πρωτότυπο μικρό φορτηγό δυο θέσεων, το οποίο πέρα από χωρητικότητα φορτίου 500 κιλών, διάθετε νέα σχεδίαση, ηλεκτροκινητήρα 33.3 kW, ισχύ 4,5 ίππων και μπαταρίες 162Ah τοποθετημένες πλευρικά του αμαξώματος, ενώ η μέγιστη ταχύτητα που μπορούσε να αναπτύξει ήταν 34 χλμ./ώρα. Ονομάστηκε Tama από την περιοχή στην οποία κατασκευάζονταν.

Έπειτα ακολούθησε η επιβατική του έκδοση με δυο πόρτες και θέσεις για τέσσερις επιβάτες, ενώ η τελική του ταχύτητα ήταν 35 χλμ./ώρα και η αυτονομία του με μια μόνο φόρτιση επαρκούσε για 65 χλμ.

Σήμερα το εμπορικότερο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Nissan είναι το Leaf, το οποίο διαθέτει μπαταρία 40kWh, ισχύ 150 και αυτονομία 378 χλμ.

Δείτε στο παρακάτω video το Leaf και τον προγονό του το Tama να κάνουν βόλτα πλάι-πλάι.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς


Tags assigned to this article:
LeafNissanTamaηλεκτροκίνηση

Related Articles

Lada: Το πρώτο εργοστάσιο που χτίστηκε με τη χρήση ελικοπτέρων

Μισό αιώνα και πέντε χρόνια ζωής γιορτάζει το εργοστάσιο της Lada που βρίσκεται στην πόλη Ιζέβσκ της Ρωσίας. Το ημερολόγιο έδειχνε

Ποιο είναι το νέο Audi που φωσφορίζει;

Έναν έξυπνο και πρωτότυπο τρόπο σκέφτηκε η Audi για να μας δείξει τις κυριότερες γραμμές του νέου της crossover μοντέλου,

Υδρομασάζ μέσα σε ένα παλιό Land Rover

Όσοι αναζητούν κατάλυμα για τις διακοπές τους μέσω της εφαρμογής Airbnb βρίσκουν πολύ όμορφα και προσεγμένα σπίτια, ωστόσο υπάρχουν και