Breaking News

Εκπληκτική κόντρα ανάμεσα σε μονοθέσιο και αεροσκάφη (video)

Εκπληκτική κόντρα ανάμεσα σε μονοθέσιο και αεροσκάφη (video)

Έχουμε δει κόντρες ανάμεσα σε πληθώρα μοντέλων, ωστόσο η συγκεκριμένη είναι άκρως ενδιαφέρουσα, καθώς αφορά ένα μονοθέσιο της Formula Ε και δυο αεροσκάφη της Qatar Airways.

Στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμάντ στη Ντόχα του Κατάρ, στο «σπίτι» δηλαδή της Qatar Airways, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο Spark SRT-01E κλίθηκε να αποδείξει αν είναι ταχύτερο από δυο γίγαντες των αιθέρων, το Airbus A350 και το Boeing 787-8 Dreamliner.

Ας δούμε όμως πρώτα τα προσόντα του κάθε αγωνιζόμενου. Το ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο Spark SRT-01E που έφτασε στο αεροδρόμιο μέσα σε ένα μεταγωγικό B747-8 της Qatar Airways ζυγίζει μόλις 880 κιλά, καθώς είναι κατασκευασμένο από carbon υλικό και αλουμίνιο. Χρειάζεται μόλις 3,0 δευτ. για την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα, φτάνει τα 225 χλμ./ώρα, ενώ πίσω από τιμόνι του βρέθηκε γα την περίσταση ο πιλότος της Formula E Jerome D’Ambrosio.

Το Airbus A350 τώρα έχει βάρος 275.000 κιλά, το μήκος του φτάνει τα 66,61 μέτρα, διακρίνεται για τους φιλικούς προς το περιβάλλον κινητήρες του, μπορεί να επιταχύνει από 0-260 χλμ./ώρα εντός 29 δευτ. και να ταξιδέψει με μέγιστη ταχύτητα 944 χλμ./ώρα. Η πρώτη κόντρα που πραγματοποίησε το μονοθέσιο Spark SRT-01E ήταν με το Airbus A350 στο διάδρομο απογείωσης, μέχρι το τελευταίο να ανυψωθεί στον ουρανό.

Στη συνέχεια υποδέχτηκε στο διάδρομο προσγείωσης το Boeing 787-8 Dreamliner που φτάνει τα 954 χλμ./ώρα, έχει μήκος 56,7 μέτρα και ζυγίζει 227.930 κιλά. Τα αποτελέσματα από τις κόντρες θα τα μάθετε στο παρακάτω video.



Related Articles

Πώς μπορείτε να οδηγήσετε τη νέα BMW M2 Competition; (video)

Από 25 Απριλίου η πόρτα του οδηγού στην νέα BMW M2 Competition έχει ανοίξει και περιμένει όποιον θέλει να ζήσει

Το Lada Niva ανανεωμένο και πιο μοντέρνο από ποτέ!

Το εμβληματικό Lada Niva δεν παραμένει διαχρονικό μόνο για τις εκτός δρόμου ικανότητες, την προσιτή τιμή, αλλά και για τη

«Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021» για την Ευρώπη είναι το…

Ήρθε η στιγμή να αλλάξει χέρια το στέμμα του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2021» για την Ευρώπη. Ο περσινός νικητής, το