Breaking News

Αγέραστη η Alfa Romeo1900 C52 Coupe μετά από 65 χρόνια

Αγέραστη η Alfa Romeo1900 C52 Coupe μετά από 65 χρόνια

Άρωμα άλλη εποχής θα έχει το 2ο Concours d’Elegance που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Κιότο της Ιαπωνίας, καθώς εκεί θα συναντηθούν κλασικά μοντέλα που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι τους στην ιστορία.

Ο χώρος που θα  φιλοξενήσει την εν λόγω εκδήλωση από 29 Μαρτίου μέχρι 3 Απριλίου είναι το κάστρο Nijο, το οποίο έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

Το «παρών» θα δώσει και η Alfa Romeο το ένδοξο παρελθόν της οποίας θα αναβιώσει μέσα από την πανέμορφη  1900 C52 Coupe, η οποία είναι γνωστή και ως “Disco Volante”.

Η σιλουέτα της μέχρι και σήμερα συναρπάζει, καθώς είναι πληθωρική, με προκλητικές καμπύλες στα φτερά, μακρύ καπό, στρογγυλά φωτιστικά σώματα εμπρός-πίσω, ενώ ειδικά οι εμπρός τροχοί της είναι κατά το ήμισυ καλυμμένοι από το αεροδυναμικό της αμάξωμα. Εμπνευστής και σχεδιαστής της 1900 C52 Coupe ήταν ο Τζιοτσίνο Κολόμπο.

Η ιταλική εταιρία κατασκεύαζε από το 1952 έως το 1953 την 1900 C52 Coupe, η οποία βασίζονταν στην 1900 Sprint που της είχε προφέρει εξαρτήματα της. Διέθετε σωληνοειδές σασί, κινητήρα 1.997 κ.εκ. με ισχύ 160 ίππων που της επέτρεπε τελική ταχύτητα 220 χλμ./ώρα. Συνολικά κατασκευάστηκαν μόλις πέντε, μια με spider αμάξωμα, μια με coupe, μια “fianchi stretti” με φτερά πιο κοντά στους τροχούς και δυο spider με κινητήρα της 6C 3000.



Related Articles

Η χριστουγεννιάτικη έκδοση του Ford Focus RS

Ο λόγος που χαρακτηρίζουμε χριστουγεννιάτικη τη νέα αυτή έκδοση του Focus RS είναι επειδή προσφέρεται από τη Ford Βρετανίας την

Ποίημα η νέα ξεσκέπαστη Ferrari Roma Spider

Πηγή έμπνευσης για τους στοίχους ποιητών θα μπορούσε να αποτελέσει η ομορφιά της νέας Ferrari Roma Spider. Όπως είναι ολοφάνερο

Ρεκόρ χρόνου σε υπό κατασκευή πίστα έκανε η Porsche Cayenne (video)

Πριν καν κοπεί η κορδέλα εγκαινίων στη νέα σουηδική πίστα Gotland Ring η Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid «εισέβαλε» μέσα