Breaking News

Με αυτόματο πιλότο πλέον το Nissan Qashqai

Με αυτόματο πιλότο πλέον το Nissan Qashqai

Ο ηγέτης στην κατηγορία των crossover στην Ευρώπη που δεν είναι άλλος από το Nissan Qashqai έβαλε ακόμα ένα ισχυρό «όπλο» στην ήδη πλούσια φαρέτρα του.

Ο λόγος για το σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης ProPilot. Πώς λειτουργεί; Μπορεί να χειρίζεται αυτόνομα το τιμόνι, το γκάζι και το φρένο όταν το δημοφιλές ιαπωνικό crossover κινείται με υψηλότερη ταχύτητα εντός της λωρίδας του σε αυτοκινητόδρομο παρακολουθώντας το μπροστινό όχημα, αλλά και σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης στην πόλη με τον ίδιο τρόπο.

Το σύστημα ProPilot είναι προαιρετικό και τοποθετείται στις εκδόσεις Tekna και Tekna+ του Qashqai με κόστος περίπου 900 ευρώ, ενώ συνδυάζεται με τον πετρελαιοκινητήρα 1.6 dCi των 130 ίππων και αυτόματο κιβώτιο Xtronic. Η αρχική τιμή του διαμορφώνεται στα 35.767 ευρώ.

Όταν τώρα υπάρχει μηχανικό κιβώτιο το Qashqai αυτοματοποιείται χάρη στο σύστημα υποβοήθησης παραμονής στη λωρίδα κυκλοφορίας και το έξυπνο Cruise Control, ενώ το μόνο που δε μπορεί να κάνει είναι να επαεκκινεί μόνο του όταν σταματήσει το προπορευόμενο όχημα.

Η Nissan Βρετανίας στο πλαίσιο λανσαρίσματος του εν λόγω συστήματος λανσάρει στην τοπική αγορά την ειδική έκδοση Pilot One του Qashqai με αρχική τιμή τα 38.174 ευρώ.

Παράλληλα προσφέρει τη λευκή απόχρωση ονόματι “Storm White Pearlescen” και επενδύσεις χρωμίου για το αμάξωμα, αλουμινένια πεντάλ, το λογότυπο Pilot One στα μαρσπιέ των θυρών και στη βάση της κεντρικής κονσόλας και δερμάτινες ταπετσαρίες.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Ευκαιρία, πωλείται μια Bugatti Chiron με μηδέν χιλιόμετρα

Ένας από τους τυχερούς που κατάφεραν να αγοράσουν την Bugatti Chiron, είχε το κουράγιο να αντισταθεί στον πειρασμό να την

Σε ρόλο πιτσαδόρου το Lada Granta

Όλοι όταν παραγγέλνουμε πίτσα θέλουμε να φτάνει σπίτι μας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και ζεστή. Έτσι ανυπομονούμε μέχρι να

Συγγένεια με το Volkswagen ID.4 έχει το νέο ηλεκτρικό Ford Explorer (video)

Ξεχάστε πλέον ότι σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε το όνομα του Ford Explorer, καθώς «μεταλλάχτηκε» σε αμιγώς ηλεκτροκίνητο crossover.