Breaking News

Με οροφή από ανθρακόνημα το νέο Abarth 124 GT

Με οροφή από ανθρακόνημα το νέο Abarth 124 GT

Μην τρομάξετε αν στο επερχόμενο Σαλόνι της Γενεύης δείτε ένα σκορπιό στο περίπτερο της Abarth.

Είναι άκακος όταν είναι στάσιμος και βρίσκεται πάνω στα εμπρός φτερά του νέου 124 GT, καθώς αποτελεί το λογότυπο της Abarth. Η νέα αυτή έκδοση βασίζεται φυσικά στο Fiat 124 Spider, ενώ διακρίνεται για το μαύρο ματ καπό πάνω στο οποίο αναγράφεται “Abarth 124 Rally car”. Το αμάξωμα είναι βαμμένο με τη νέα αποκλειστική γκρι απόχρωση ονόματι “Alpi Orientali Grey” και οι μαύροι τροχοί  17 ιντσών της OZ είναι τρία κιλά ελαφρύτεροι από τους κανονικούς.

Το Abarth 124 GT ωστόσο έχει ένα χαρακτηριστικό που το κάνει μοναδικό στην κατηγορία των roadster. Ποιο είναι αυτό; Η προαιρετική σκληρή μαύρη οροφή του, κατασκευασμένη από ανθρακόνημα που ζυγίζει μόλις 16 κιλά, ενώ ενσωματώνει και το πίσω παρμπρίζ. Στάνταρ φυσικά παραμένει η μαλακή υφασμάτινη οροφή του.

Κινητήρας του Abarth 124 GT είναι ο υπερτροφοδοτούμενος των 1.4 λίτρων με ισχύ 170 ίππων και ροπή 250 Nm που του επιτρέπει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα εντός 6,8 δευτ. και τελική ταχύτητα 231 χλμ./ώρα, ενώ συνδυάζεται με 6-τάχυτο μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο.


Tags assigned to this article:
124 GT124 SpiderAbarthFiat

Related Articles

Πώς σας φαίνεται το νέο Hyundai Lafesta;

Αρκετά ενδιαφέρον σχεδιαστικά δείχνει το νέο Hyundai Lafesta, το οποίο έκανε πρεμιέρα στο Σαλόνι του Πεκίνου. Η ονομασία του προέρχεται

Το επετειακό μοντέλο για τα 70 χρόνια της Porsche (video)

Ένα δώρο στον εαυτό της αποφάσισε να κάνει η Porsche για τα 70α της γενέθλια. Η γερμανική εταιρία των supercars

Δρόμοι αναπαράγουν μουσική όταν τηρείς τα όρια ταχύτητας (video)

Ένα πρωτότυπο τρόπο έχουν βρει στην Ιαπωνία, ώστε οι οδηγοί να τηρούν τα όρια ταχύτητας. Τι έκαναν λοιπόν; Κατασκεύασαν τους