Breaking News

Πώς οι εργαζόμενοι της Ford αποκτούν επιπλέον δύναμη; (video)

Πώς οι εργαζόμενοι της Ford αποκτούν επιπλέον δύναμη; (video)

Στις σύγχρονες μονάδες παραγωγής των αυτοκινητοβιομηχανιών το μεγαλύτερο φόρτο εργασίας έχουν αναλάβει πλέον τεχνολογικά προηγμένα ρομπότ.

Ωστόσο υπάρχουν ακόμα διαδικασίες που πρέπει να γίνονται χειροκίνητα. Προκειμένου η Ford να διευκολύνει τους εργαζόμενους της στο εργοστάσιο της που βρίσκεται στη Βαλένθια τους προσφέρει εξωσκελετικά «κοστούμια», τα οποία τους παρέχουν στήριξη στους ώμους, στην πλάτη και στους γοφούς όταν είναι όρθιοι και σηκώνουν εξαρτήματα βάρους άνω των τριών κιλών.

Έτσι λοιπόν μειώνεται η σωματική κούραση, οι τραυματισμοί, αλλά και οι μυοσκελετικές παθήσεις που αντιπροσωπεύουν το 61% όλων των ασθενειών που σχετίζονται με την εργασία. Εκτιμάται ότι μέχρι το 2020 το 25% των Ευρωπαίων εργαζομένων θα είναι ηλικίας άνω των 60 ετών, έτσι λοιπόν καταλαβαίνετε τη χρησιμότητα των εξωσκελετικών «κοστουμιών».

Προς το παρόν 100 εργαζόμενοι φορούν τα εξωσκελετικά «κοστούμια», ενώ 20 ακόμα θα τα αποκτήσουν από τον Απρίλιο. Στο εν λόγω εργοστάσιο της Ford που βρίσκεται στην ισπανική πόλη κατασκευάζονται τα μοντέλα Galaxy, Kuga, Mondeo, S-Max και Transit Connect.



Related Articles

Αρκετά προσιτό το Dacia Duster με νέο βενζινοκινητήρα 100 ίππων

Η Dacia εκσυγχρονίζει τη γκάμα κινητήρων του Duster προσφέροντας του ένα νέο βενζίνης μόλις 1.0 λίτρου. O λόγος για τον

Σε ποια χώρα παράγεται το νέο Jeep Avenger; Πότε έρχεται Ελλάδα και πόσο θα κοστίζει;

Η Jeep ανακοίνωσε την έναρξη μαζικής παραγωγής του νέου Avenger, το οποίο πρόσφατα ψηφίστηκε «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2023» για την

Ατύχημα με 180 χλμ./ώρα για αγωνιστικό Hyundai-Σώθηκε το πλήρωμα (video)

Οι θεατές του ράλι Μόντε Κάρλο έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους όταν είδαν το αγωνιστικό Hyundai i20