Breaking News

Πωλείται μια Mercedes 770K Grosser που ανήκε στον Χίτλερ

Πωλείται μια Mercedes 770K Grosser που ανήκε στον Χίτλερ

Στις πιο μελάνες σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας είχε την ατυχία να πρωταγωνιστήσει αυτή η εκπληκτική κατά τα άλλα Mercedes 770K Grosser Open Tourer του 1939.

Ο λόγος είναι ότι άνηκε στον Αδόλφο Χίτλερ, ενώ χρησιμοποιήθηκε και από έναν αξιωματικό των SS αλλά και για τις μετακινήσεις διαφορών αξιωματούχων. Σημειώνεται επίσης ότι είχε συμμετάσχει σε πολλές ναζιστικές παρελάσεις που πραγματοποιηθήκαν από το 1939 έως το 1941.

Για την ασφάλεια του Χίτλερ η 770K Grosser Open Tourer είχε θωρακιστεί πλευρικά, τοποθετήθηκε αλεξίσφαιρο παρμπρίζ και μια αναδιπλούμενη πλάκα θωράκισης πίσω από τα καθίσματα. Ο κινητήρας της ανοιχτής 770K Grosser έχει χωρητικότητα 7.7 λίτρων, αποδίδει 230 ίππους και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων.

Με τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου οι συμμαχικές δυνάμεις κατέκτησαν την 770K Grosser, η οποία μέχρι σήμερα διατηρείται σε άριστη κατάσταση.

Στις 17 Ιανουαρίου η 770K Grosser Open Tourer θα δημοπρατηθεί στο Σκοτσντέιλ της Αριζόνα, ενώ το 10% από τα έσοδα θα διατεθούν για εκπαιδευτικούς σκοπούς που σχετίζονται με το Ολοκαύτωμα και διδάσκουν τα δεινά που προκάλεσε στην ανθρωπότητα.

Ας ελπίσουμε ότι αυτός που θα αποκτήσει την 770K Grosser έχει αδυναμία στα κλασικά μοντέλα της Mercedes και όχι στον Χίτλερ…



Related Articles

Γάιδαρος επιτέθηκε σε μια McLaren 650S Spider

Κατηγορούμενος για φθορά ξένης περιουσίας βρέθηκε ένας συμπαθέστατος γαϊδαράκος, καθώς χωρίς να έχει πρόθεση προκάλεσε ζημιές σε μια σταθμευμένη McLaren

Πώς ταξιδεύουν στον αέρα οι πιλότοι της Mercedes; (video)

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως ταξιδεύουν από τη μια χώρα στην άλλη τόσο συχνά οι πιλότοι της Mercedes-AMG Petronas Motorsport για

Το Nissan Navara εξερεύνα αρχαιολογικούς χώρους

Ρόλο ξεναγού έχει αναλάβει το Nissan Navara στη Βραζιλία, καθώς έργο του είναι να αναδείξει τα αρχαιολογικά αξιοθέατα της χώρας.