Breaking News

Το ρομπότ της Toyota που κινείται σαν άνθρωπος (video)

Το ρομπότ της Toyota που κινείται σαν άνθρωπος (video)

Αν νομίζετε ότι η Toyota ασχολείται μόνο με την εξέλιξη υβριδικών, ηλεκτροκίνητων και υδρογονοκίνητων μοντέλων κάνετε λάθος.

Η ιαπωνική εταιρία έχει αδυναμία και στη ρομποτική, κάτι που επιβεβαιώνει και το  T-HR3. Πρόκειται για την τρίτη γενιά του ανθρωποειδούς ρομπότ που κατασκευάζει η Toyota, ενώ αποστολή του θα είναι να βοηθάει ανθρώπους με κινητικά προβλήματα στο σπίτι, στο νοσοκομείο και σε εξωτερικούς χώρους.

Το ρομπότ T-HR3 δε διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη, ωστόσο θα είναι χρήσιμο με έναν άλλο τρόπο. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω video ο χρήστης του T-HR3 κάθεται σε μια ειδική συσκευή από όπου μέσω χειριστηρίων του δίνει κινητικές εντολές, τις οποίες αναπαράγει πιστά.

Ταυτόχρονα το T-HR3 θα μπορεί χάρη στο Flexible Joint Control να πιάνει αντικείμενα που βρίσκονται στο περιβάλλον του. Σημειώστε στο σημείο αυτό ότι το «σώμα» του T-HR3 αποτελείται από 29 ξεχωριστά τμήματα, ενώ η δομή του μοιάζει με τον ανθρώπινο σκελετό.

Τις ικανότητες του θα παρουσιάζει το T-HR3 από 29 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου στη «Διεθνή Έκθεση Ρομπότ 2017».

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς


Tags assigned to this article:
T-HR3Toyotaρομπότ

Related Articles

Καρότσι μωρού από τη Mercedes

Αν φέτος είναι τα πρώτα Χριστούγεννα του παιδιού σας κάντε του ένα δώρο τόσο  λαμπερό όσο το διάσημο αστέρι της

Μια ουρανοκατέβατη Cadillac (video)

Για ακόμα φορά ηλικιωμένος οδηγός γίνεται είδηση, όχι επειδή τα καταφέρνει πίσω από το τιμόνι παρότι πέρασαν τα χρόνια, αλλά

Έτσι θα κρατούν το στόμα τους κλειστό οι ενοχλητικοί συνεπιβάτες

Μήπως υπάρχουν στιγμές που αγανακτείτε όταν οι συνεπιβάτες σας δίνουν διαρκώς οδηγίες, κρίνουν την οδήγηση σας, επισημαίνουν κινδύνους, θέλουν να