Breaking News

Ηλιακά πάνελ σκεπάζουν τις εγκαταστάσεις της Nissan

Ηλιακά πάνελ σκεπάζουν τις εγκαταστάσεις της Nissan

Ολόκληρη την τεράστια οροφή στο Κέντρο Ανταλλακτικών της που βρίσκεται στην Ολλανδία αποφάσισε να καλύψει με ηλιακά πάνελ η Nissan.

Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρία όλο το έργο αποτελείται από 8.911 πάνελ, ενώ το καθένα μπορεί να παράγει 2,7 εκατομμύρια kWh. Μέρος του έργου χρηματοδοτήθηκε από την ZonnepanelenDelen, η οποία ειδικεύεται στα ηλιακά πάνελ.

Η ολοκλήρωση του έργου θα πραγματοποιηθεί το Μάιο, ενώ τα πρώτα ηλιακά πάνελ θα ξεκινήσουν να λειτουργούν στο τέλος Φεβρουαρίου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η παραγόμενη ενέργεια τους θα είναι αρκετή, ώστε να καλύψει τις ανάγκες 900 νοικοκυριών.

Η κίνηση αυτή της Νissan εναρμονίζεται με την αειφόρο ανάπτυξη της, η οποία θα χρησιμοποίει και την ηλιακή ενέργεια. Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο είναι ότι όποιος δεν έχει οροφή για την τοποθέτηση ηλιακών πάνελ μπορεί να αποκτήσει ένα από αυτά της Nissan.

H τιμή για ένα ηλιακό πάνελ ανέρχεται στα 25 ευρώ, η συμμετοχή είναι για 15 έτη στο πρόγραμμα, ενώ κάθε χρόνο θα αποδίδεται η ποσότητα της παραγόμενης ηλιακής ενέργειας στη τρέχουσα τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας.


Tags assigned to this article:
NissanZonnepanelenDelenηλιακά πάνελ

Related Articles

Ποιο θα είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Volvo;

Σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 16 Οκτωβρίου η Volvo θα αποκαλύψει το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο παραγωγής στην ιστορία

Μπόνους 9.656 ευρώ θα δώσει η Porsche σε κάθε υπάλληλο της

Την είδηση αυτή πρέπει να διαβάσουν ορισμένοι Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι ακόμα και όταν καταγραφούν μεγάλα κέρδη, με πρόφαση την

Πόσες Bentley Continental GT έχετε δει από τις 80.000 που κυκλοφορούν;

Ειδικά στην Ελλάδα είναι σπάνιο να συναντήσεις στο δρόμο μια Bentley Continental GT. Ωστόσο η Bentley μας ενημερώνει ότι κάθε