Breaking News

Το νέο Citroen C5 Aircross έρχεται στην Ευρώπη

Το νέο Citroen C5 Aircross έρχεται στην Ευρώπη

Όπως μας είχε ανακοινώσει η Citroen προέβη στην παρουσίαση της ευρωπαϊκής έκδοσης του C5 Aircross.

Σημειώστε ότι το C5 Aircross έχει ήδη λανσαριστεί στη μεγάλη αγορά της Κίνας, όπου έχει πετύχει εκεί 40.000 πωλήσεις. Σύμφωνα τώρα με τη γαλλική εταιρία το C5 Aircross είναι η ναυαρχίδα της στη γκάμα με τα SUV της, ενώ στην ιεραρχία ακολουθεί το C4 Aircross, το οποίο έκανε πρεμιέρα στο Σαλόνι του Πεκίνου στο τέλη Απριλίου και μετά το δημοφιλές C3 Aircross.

Παράλληλα η Citroen αναφέρει το C5 Aircross ως το πιο άνετο μοντέλο στην κατηγορία του, χάρη στη καινοτόμα ανάρτηση “Progressive Hydraulic Cushions” και τα αναπαυτικά νέα εμπρός καθίσματα του  “Advanced Comfort”. Τα πίσω καθίσματα του τώρα είναι συρόμενα, η κλίση της πλάτης τους είναι ρυθμιζόμενη και το πορτμπαγκάζ προσφέρει από 580 μέχρι 720 λίτρα.

Το αμάξωμα του μπορεί να εξατομικευτεί, καθώς δέχεται μέχρι και 30 διαφορετικούς συνδυασμούς. Από πλευράς τεχνολογίας το νέο C5 Aircross εξοπλίζεται με 20 συνολικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως είναι το σύστημα ενίσχυσης πρόσφυσης Grip Control η υποβοήθηση κατάβασης σε έδαφος με έντονη κλίση, ενώ παρέχει ασύρματη φόρτιση για smartphones ψηφιακό πίνακα οργάνων με TFT οθόνη 12,3 ιντσών, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8 ιντσών και συνδεσιμότητα μέσω Αndroid Auto, Apple CarPlay και Mirrorlink.

Σημειώστε ακόμα ότι θα είναι το πρώτο μοντέλο της Citroen που θα διατίθεται με plug-in υβριδική έκδοση από το 2019. Στη γκάμα των βενζινοκινητήρων του περιλαμβάνεται ο 1.2 PureTech των 130 ίππων με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και ο 1.6 PureTech των 180 ίππων με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων υπάρχει ο 1.6 BlueHDi απόδοσης 130 ίππων και 2.0 BlueHDi των 180 ίππων, επίσης με μηχανικό και αυτόματο κιβώτιο.

Η παραγωγή του C5 Aircross θα πραγματοποιείται στη Γαλλία, ενώ στην Ευρώπη θα φτάσει στο τέλος του τρέχοντος έτους.


Tags assigned to this article:
C5 AircrossCitroen

Related Articles

Το Honda Civic Type R αρέσει στις γυναίκες

Δεν είναι μόνο το αντρικό κοινό που γοητεύεται από τις επιδόσεις του Honda Civic Type R, αλλά και το γυναικείο.

Το εργοστάσιο της Seat που έχει κατασκευάσει 12 εκατομμύρια οχήματα (video)

Πριν από τρεις δεκαετίες η Seat έκοψε την κορδέλα εγκαινίων στο κεντρικό της εργοστάσιο Μαρτορέλ που βρίσκεται στην Ισπανία. Η

Το νέο Honda CR-V μέσα από την υβριδική του έκδοση

Για πρώτη φορά η Honda θα προβάλει στην Ευρώπη ένα υβριδικό SUV της. Ο λόγος για το CR-V Hybrid Prototype,