Breaking News

Έρχονται ιπτάμενα ταξί από την Uber και την NASA (video)

Έρχονται ιπτάμενα ταξί από την Uber και την NASA (video)

Από το 2020 και μετά δε θα κοιτάζετε το δρόμο για να δείτε αν έχει φτάσει το ταξί που καλέσατε, αλλά τον ουρανό.

Όσο απίθανο και αν ακούγεται το σενάριο αυτό δεν αποκλείεται από τη νέα δεκαετία να γίνει πράξη, καθώς δυο κολοσσοί, η Uber και η NASA, θα συνεργαστούν για το στόχο αυτό, όπως ανακοινώθηκε στο συνέδριο τεχνολογίας “Web Summit” που πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα.

Η πρόκληση που πρέπει να ξεπεράσουν είναι η κατασκευή οχημάτων που θα απογειώνονται και θα προσγειώνονται κάθετα, αλλά και να καταφέρουν να πετούν σε χαμηλό υψόμετρο με ασφάλεια. Παράλληλα η Uber αναφέρει ότι θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στις τεχνολογίες διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας.

Ήδη πραγματοποιούνται δοκιμαστικές πτήσεις ιπτάμενων ταξί σε Ντουμπάι, Ντάλλας-Φορτ Γουόρθ και στο Λος Άντζελες. Η Uber έχει επικοινωνήσει με τις Αρχές του Ντουμπάι και του Ντάλλας-Φορτ Γουόρθ για να λάβει σχετική άδεια, ενώ στο Λος Άντζελες θα ξεκινήσει το 2020 με την ελπίδα να χρησιμοποιηθούν ιπτάμενα ταξί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028.

O νέο φορέας των ιπτάμενων ταξί, όπως θα δείτε και στο παρακάτω video, θα ονομάζεται UberAIR.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς


Tags assigned to this article:
NASAUberUberAIR

Related Articles

Η Mercedes AMG A35 «πιάνει» 250 χλμ./ώρα

Έτοιμη να πατήσει γκάζι είναι η νέα Mercedes AMG A35, η οποία είναι το πιο προσιτό μοντέλο με την υπογραφή

Πείτε τη γνώμη σας για αυτή τη σύγκρουση ποδηλάτου μοτοσυκλέτας (video)

Οι ποδηλατιστές θεωρούνται από τους πιο ευάλωτους χρήστες των δρόμων, καθώς συχνά εμπλέκονται σε τροχαία ατυχήματα με οχήματα, εξαιτίας της

Μπούκαρε με το αυτοκίνητο στο ξενοδοχείο και τα έκανε λαμπόγυαλο (video)

Μια απίστευτη έκρηξη θυμού είχε πελάτης ξενοδοχείου στην Κίνα, ο οποίος αποφάσισε να διεκδικήσει το «δίκιο» του με ακραίο τρόπο.