Breaking News

Η Τροχαία εντόπισε 12 φορτηγά με μηχανισμό αλλοίωσης στοιχείων ταχογράφου

Η Τροχαία εντόπισε 12 φορτηγά με μηχανισμό αλλοίωσης στοιχείων ταχογράφου

Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Λητής πραγματοποιούν συστηματικούς και στοχευμένους ελέγχους για τον εντοπισμό φορτηγών, τα οποία φέρουν συσκευές παραποίησης δεδομένων του ταχογράφου.

Στο πλαίσιο αυτό, από τις αρχές του τρέχοντος έτους, διαπιστώθηκε ότι συνολικά 12 φορτηγά οχήματα, έφεραν μηχανισμούς αλλοίωσης στοιχείων ταχογράφου, ενώ στους οδηγούς και στις ιδιοκτήτριες εταιρείες των ανωτέρω οχημάτων επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές.

Ειδικότερα, έπειτα από ενδελεχείς ελέγχους στα οχήματα, εντοπίστηκε ηλεκτρονική συνδεσμολογία, η οποία παρείχε τη δυνατότητα στον οδηγό να επεμβαίνει στην ορθή καταγραφή των δεδομένων από τον αναλογικό ταχογράφο του οχήματος αναφορικά με την δραστηριότητά του (όπως οι ώρες οδήγησης και ανάπαυσης, η ταχύτητα του οχήματος και τα διανυθέντα χιλιόμετρα), ενώ κατόπιν επιστάμενης μελέτης των φύλλων καταγραφής του ταχογράφου διαπιστώθηκε η μη αποτύπωση σε αυτά των πραγματικών ωρών εργασίας του οδηγού.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη συνδεσμολογία όταν έμπαινε σε λειτουργεία, είχε ως συνέπεια την απενεργοποίηση τόσο του περιοριστή ταχύτητας (κόφτη) του οχήματος, όσο και του συστήματος υποβοήθησης των φρένων του (retarter), καθιστώντας με αυτόν τον τρόπο την κυκλοφορία του οχήματος επικίνδυνη για την ασφάλεια των λοιπών χρηστών του οδικού δικτύου.

Το οχήματα μεταφέρθηκαν σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, όπου επιβλήθηκε η ακινητοποίηση τους μέχρι αποκατάστασης της ορθής λειτουργίας του ταχογράφου, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν οι συσκευές παραποίησης των δεδομένων των ταχογράφων στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης για τα αδικήματα της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών.


Tags assigned to this article:
ταχογράφοςΤροχαίαφορτηγά

Related Articles

Το ασθενοφόρο και το ηλεκτρικό βαν-ψυγείο της Nissan

Ένα ασθενοφόρο και ένα βαν-ψυγείο θα παρουσιάσει η Nissan στο 45ο Σαλόνι του Τόκιο. Ας ξεκινήσουμε με το ασθενοφόρο Paramedic

Ρίχνοντας 2 τόνους από 3,5 μέτρα σε φορτηγό της Volvo (video)

Βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα πρέπει να κολλάει το φορτηγό Volvo FMX όχι μόνο όταν εργάζεται, αλλά και όταν υποβάλλεται σε

To Mercedes Sprinter διαπρέπει στη Βραζιλία

Σύμφωνα με την Mercedes το Sprinter ξεχωρίζει στην τοπική αγορά της Βραζιλίας, όπου διατίθεται από το 1997. Είκοσι χρόνια μετά