Breaking News

Μόνο 600 νέα Ford Fiesta ST Performance θα κατασκευαστούν

Μόνο 600 νέα Ford Fiesta ST Performance θα κατασκευαστούν

Τη νέα έκδοση Performance του Ford Fiesta ST θα την ποθήσουν πολλοί, αλλά λίγοι θα την αποκτήσουν.

Αυτό διότι το νέο Fiesta ST Performance θα έχει περιορισμένη παραγωγή, μόλις 600 αντίτυπων και θα διατεθεί αποκλειστικά στην αγορά της Μ. Βρετανίας. Ωστόσο έχει ενδιαφέρον να δούμε τα χαρακτηριστικά του.

Σύμφωνα λοιπόν με τη μπλε οβάλ εταιρεία το νέο Fiesta ST Performance θα προσφέρεται αποκλειστικά με τρίθυρο αμάξωμα και με την πορτοκαλί απόχρωση ονόματι “Deep Orange” που βλέπετε στις σχετικές φωτογραφίες.

Παράλληλα θα πατάει σε νέες ζάντες ελαφρού κράματος 18 ιντσών, οι οποίες έχουν δέκα ακτίνες, είναι ελαφρύτερες κατά 7 κιλά, ενώ έχουν τριπλή γκρι επίστρωση την οποία η Ford ονομάζει “Magnetite”.

Επεμβάσεις έχουν γίνει και στην ανάρτηση, καθώς τοποθετήθηκαν αποσβεστήρες από ανοξείδωτο ατσάλι και νέα ελατήρια. Επίσης μειώνει το ύψος του ισχυρότερου Fiesta κατά 15 χλστ. εμπρός και 10 χλστ. πίσω.

Κάτω  από το καπό παραμένει ο γνωστός τρικύλινδρος turbo βενζινοκινητήρας EcoBoost των 1.5 λίτρων, ο οποίος έχει ισχύ 200 ίππων και ροπή 290 Nm. Επιτρέπει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα εντός 6,5 δευτ. και η τελική ταχύτητα 232 χλμ./ώρα.

Εξοπλιστικά τώρα το νέο Fiesta ST Performance βασίζεται στην έκδοση ST-3 και προσφέρει Led προβολείς, ηχοσύστημα της B&O, διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, launch control και ένδειξη αλλαγής σχέσεων.

Η τιμή του νέου Fiesta ST Performance δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, ωστόσο η Ford υπολογίζει ότι ο πρόσθετος εξοπλισμός του είναι αξίας σχεδόν 3.500 ευρώ. Η διάθεση του θα ξεκινήσει τον Ιούνιο και οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν αρχές Σεπτεμβρίου.


Tags assigned to this article:
Fiesta ST PerformanceFordνέα έκδοση

Related Articles

Οι τιμές του ανανεωμένου Fiat Tipo στην ελληνική αγορά

Διαθέσιμο στην ελληνική αγορά είναι πλέον το ανανεωμένο Fiat Τipo, το οποίο προσφέρεται με αποδοτικούς κινητήρες, τρία πακέτα εξοπλισμού (Style/Style+,

Το ιδανικό Jeep Grand Cherokee για νυχτερινές βόλτες

Απόλυτα εναρμονισμένη με το ατμοσφαιρικό περιβάλλον της νύχτας είναι η νέα έκδοση του Jeep Grand Cherokee. Ο λόγος για το

Συλλεκτική με vintage στοιχεία η νέα έκδοση του Suzuki Jimny-Μόνο 300 αντίτυπα

H νέα ειδική έκδοση του δημοφιλούς Suzuki Jimny ξεχωρίζει για τις vintage πινελιές στο αμάξωμα της. Άλλωστε η σχεδίαση του