Breaking News

Χωρίς κράνος εντοπίστηκαν 1.385 αναβάτες σε μια μόνο εβδομάδα

Χωρίς κράνος εντοπίστηκαν 1.385 αναβάτες σε μια μόνο εβδομάδα

Στην Ελλάδα οι αναβάτες μοτοσυκλετών φαίνεται ότι πιστεύουν πως το προστατευτικό κράνος είναι απλά ένα προαιρετικό αξεσουάρ, το οποίο είναι περιττό τις περισσότερες φορές.

Δεν έχουν φαίνεται καταλάβει ότι η μη χρήση του μπορεί να τους στερήσει ακόμα και την ίδια τους τη ζωή. Στο πλαίσιο των στοχευμένων ελέγχων λοιπόν που πραγματοποιεί η Τροχαία την εβδομάδα από 1 έως 7 Απριλίου δόθηκε έμφαση στη μη χρήση προστατευτικού κράνους, ενώ από τα συνολικά 4.450 οχήματα που έλεγξε βεβαιώθηκαν 1.385 σχετικές παραβάσεις.

Στους δρόμους όλης της χώρας βγήκαν συνολικά 667 συνεργεία Τροχαίας, ενώ οι περισσότερες παραβάσεις εντοπίστηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (252). Ακολουθεί το Ηράκλειο (127), η Θεσσαλονίκη (92), το Ρέθυμνο (85), η Αχαΐα (75) και η Άρτα (63).

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες είναι αδιανόητο όχι μόνο για τους μοτοσικλετιστές, αλλά και για τους ποδηλατιστές να μη φορέσουν προστατευτικό κράνος.

Από την πλευρά της η Τροχαία αναφέρει ότι η σωστή συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Έπεσε με ταχύτητα σε ακινητοποιημένο φορτηγό (video)

Τα αναμμένα αλάρμ και το προειδοποιητικό τρίγωνο πίσω από κάθε ακινητοποιημένο όχημα είναι απαραίτητα. Επίσης το όχημα πρέπει να βρίσκεται

Απόψε είναι η Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα (video)

Σάββατο βράδυ σήμερα και οι περισσότεροι το πιθανότερο είναι να έχετε προγραμματίσει κάποια νυχτερινή έξοδο. Έχετε κανονίσει σίγουρα το μέρος,

Οι συσκευές της Toyota για ανθρώπους με αναπηρία (video)

Η έννοια της κινητικότητα για την Toyota δεν περιλαμβάνει μόνο τα αυτοκίνητα, καθώς θέλει να είναι προσιτή σε όλους τους