Breaking News

Πόσα χλμ. μπορούν να διανύσουν τα ηλεκτροκίνητα οχήματα; (video)

Πόσα χλμ. μπορούν να διανύσουν τα ηλεκτροκίνητα οχήματα; (video)

Το μεγαλύτερο «πρόβλημα» για τα επερχόμενα ηλεκτροκίνητα μοντέλα είναι η αυτονομία τους, καθώς συνήθως είναι μικρότερη από αυτή που προσφέρει το ρεζερβουάρ ενός αυτοκινήτου με θερμικό κινητήρα.

Η Ford στο σύντομο video που ακολουθεί μας δείχνει τους τέσσερις τύπους ηλεκτροκίνητων οχημάτων και την αυτονομία τους. Τα οχήματα με ήπιο υβριδικό σύστημα δεν περιορίζονται, καθώς το μικρό τους ηλεκτρικό μοτέρ έχει απλά υποστηρικτικό ρόλο για το θερμικό κινητήρα.

Tα υβριδικά μοντέλα επίσης δεν περιορίζονται αφού η μπαταρία και ο ηλεκτροκινητήρας τους παρέχει κίνηση αποκλειστικά με χρήση ηλεκτρικής ενέργειας για μικρές αποσπάσεις και έπειτα αναλαμβάνει δράση ο θερμικός κινητήρας.

Στην ίδια λογική και τα plug-in υβριδικά μοντέλα, τα οποία διαθέτουν επίσης μπαταρία, ηλεκτροκινητήρα και θερμικό κινητήρα, ενώ μόνο με ηλεκτρική ενέργεια κινούνται για 50 περίπου χλμ. Τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα τώρα προσφέρουν αυτονομία σχεδόν 160 χλμ. και τα πιο σύγχρονα κοντά στα 480 χλμ.



Related Articles

Πού πουλάει σαν ζεστό ψωμί το νέο Tesla Model 3;

Προφανώς η Ελλάδα δεν είναι η χώρα όπου το νέο Tesla Model 3 σημειώνει ρεκόρ πωλήσεων, καθώς δε διαθέτουμε τις

To SEAT Mii πλέον κινείται με ρεύμα

Στον Όμιλο Volkswagen η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση ξεκινάει από τα μικρότερα μοντέλα των εταιρειών, καθώς αρχικά στην πρίζα μπήκε το

Tα μοντέλα της Tesla τώρα έχουν και τζάκι

Νομίζετε ότι σας κάνουμε πλάκα; Και όμως μέσα στα μοντέλα Tesla Model 3, Model S και Model X μπορεί να