Breaking News

Πότε θα αρχίσουν να ξανακυκλοφορούν Peugeot στην Αμερική;

Πότε θα αρχίσουν να ξανακυκλοφορούν Peugeot στην Αμερική;

Από τα πλέον επίσημα χείλη του Προέδρου της Peugeot, Κάρλος Ταβάρες, ήρθε η είδηση ότι η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να επιστέψει στη μεγάλη αγορά των H.Π.Α και του Καναδά.

Σε συνέντευξη λοιπόν που παραχώρησε στην “The Wall Street Journal” ανακοίνωσε ότι εντός των επόμενων τριών-τεσσάρων ετών θα εξαχθούν στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού επιλεγμένα μοντέλα της Peugeot.

Τα εν λόγω μοντέλα θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα, plug-in υβριδικά και SUV, ενώ το κοινό θα μπορεί να τα παραγγέλνει ηλεκτρονικά και να προγραμματίζει εύκολα ένα test drive.

H στρατηγική αυτή κίνηση μάλιστα θα γίνει αρκετά νωρίτερα, καθώς είχε προγραμματιστεί για το 2026. Σύμφωνα με τον Ταβάρες στην απόφαση αυτή σημαντικό ρόλο έπαιξε η σχετικά πρόσφατη εξαγορά της Opel από τον Όμιλο PSA, καθώς πλέον υπάρχουν μηχανικοί με προϋπηρεσία στη General Motors που έχουν τις απαραίτητες εξειδικευμένες γνώσεις στις προδιαγραφές των αμερικάνικων αυτοκινήτων.

Παράλληλα αναφέρει ότι η Peugeot έχει λάβει θετικά μηνύματα από έρευνες που έχει πραγματοποιήσει σε Αμερικανούς καταναλωτές σχετικά με την επιστροφή της στην τοπική αγορά. Ωστόσο ο Ταβάρες αναγνωρίζει ότι θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να καταφέρει η Peugeot να αποσπάσει μερίδιο από την αμερικάνικη αγορά.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Δείτε το Renault Megane R.S. να φτάνει τα 237 χλμ./ώρα (video)

Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει το νέο Megane R.S. δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή από την Renault, ωστόσο

Επιστρέφει η μακρύτερη λιμουζίνα του κόσμου

Στους ελληνικούς δρόμους είναι σχεδόν απίθανο να συναντήσεις λιμουζίνα, ωστόσο οι τεράστιοι λεωφόροι της Αμερικής είναι σαφώς πιο φιλόξενοι για

Μετατράπηκαν σε περιπολικά δυο ισχυρότατα μοντέλα της Ford

Μάλλον οι Έλληνες αστυνομικοί θα ζηλέψουν λίγο όταν δουν τα νέα υπό δοκιμή βρετανικά περιπολικά, καθώς πρόκειται για τις ισχυρότατες