Breaking News

Ρεκόρ παραγωγής για το Volkswagen Passat που έφτασε τα 30 εκατομμύρια (video)

Ρεκόρ παραγωγής για το Volkswagen Passat που έφτασε τα 30 εκατομμύρια (video)

Πριν από 46 χρόνια, το Μάιο του 1973, η Volkswagen ξεκίνησε την παραγωγή του Passat, ενώ μέχρι σήμερα η κατασκευή του συνεχίζεται αδιάκοπα.

Στις 3 Απριλίου του 2019 το Passat γιόρτασε ένα σημαντικό γεγονός στη μακρόχρονη ιστορία του, καθώς η παραγωγή του έφτασε στον αριθμό ορόσημο των 30 εκατομμυρίων. Το εν λόγω ρεκόρ παραγωγής επετεύχθη στο εργοστάσιο της Volkswagen που βρίσκεται στο  Έμντεν της Γερμανίας, ενώ οφείλεται σε ένα ασημί Passat GTE με το πρακτικότερο Variant αμάξωμα που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία.

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι το ανανεωμένο Passat GTE θα κάνει απόβαση στην Ευρώπη τον ερχόμενο Μάιο. Η plug-in υβριδική τεχνολογία του Passat GTE υπόσχεται αυτονομία 55 χλμ. (μέτρηση WLTP) για κίνηση αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, εναρμονίζεται με τις αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων Euro 6d που θα εφαρμοστούν από το 2021, ενώ προσφέρει ισχύ 218 ίππων.

Αξίζει να αναφέρουμε ακόμα ότι το Passat ήταν ο αντικαταστάτης του μοντέλου 1600, ενώ μαζί με το Golf και το Beetle, είναι από τα πιο επιτυχημένα εμπορικά μοντέλα της Volkswagen. Πλέον το Passat παράγεται σε τρεις ηπείρους, σε δέκα εργοστάσια και διατίθεται σε πάνω από εκατό αγορές.

Δείτε στη συνέχεια ένα πολύ ενδιαφέρον video για την ιστορία του Passat.


Tags assigned to this article:
30 εκατομμύριαPassat GTEVolkswagen

Related Articles

Δε μπορεί να καταπιεί η έρημος του Μαρόκου το νέο Audi RS Q e-tron!

Οι τροχοί του νέου Audi RS Q e-tron πάτησαν την παχιά άμμο στην απέραντη έρημο του Μαρόκου. Γιατί βρέθηκε όμως

Οδηγήστε τη Mercedes X-Class στο Forza Horizon 4 (video)

Στο ψηφιακό γκαράζ του γνωστού βιντεοπαιχνιδιού Forza Horizon 4 μπήκε η Mercedes X-Class. Το γερμανικό πολυτελές pickup όπως θα δείτε

Γιατί αυτό το Fiat 500C πουλήθηκε 50.000 ευρώ;

Με τα ίδια λεφτά θα μπορούσε κανείς να αγοράσει ένα πιο πολυτελές και γρήγορο αυτοκίνητο, όμως κάποιος επέλεξε να τα