Breaking News

Πόσους νεκρούς είχαμε στην Ελλάδα το Μάρτιο από τροχαία ατυχήματα;

Πόσους νεκρούς είχαμε στην Ελλάδα το Μάρτιο από τροχαία ατυχήματα;

Ας πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Ο ελληνικός λαός ξεκληρίζεται στους δρόμους.

Όσο τραγικό και αν ακούγεται είναι η σκληρή πραγματικότητα. Καμία κυβέρνηση δεν έχει ασχοληθεί σημαντικά και αποτελεσματικά με το τεράστιο θέμα της έλλειψης οδηγικής παιδείας στη χώρα μας.

Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας τον περασμένο Μάρτιο ξεψύχησαν στην άσφαλτο 15 συμπολίτες μας. Όχι, δεν έτυχε απλά να είναι μεγάλος ο αριθμός τον θυμάτων τον περασμένο μήνα. Κάθε μήνα καταμετράμε δεκάδες απώλειες.

Πιο αναλυτικά,  τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαμε 13 νεκρούς, τον Οκτώβριο 14, το Νοέμβριο 20, το Δεκέμβριο 17, τον Ιανουάριο 19 και το Φεβρουάριο 14.  Σε επτά μήνες δηλαδή 112 νεκροί. Πότε θα σταματήσει επιτέλους αυτό το αιματοκύλισμα;

Είναι πλέον θέμα τύχης να κάνεις μια διαδρομή στους ελληνικούς δρόμους και να γυρίσεις στο σπίτι σου ζωντανός. Πέρα από τους νεκρούς του Μαρτίου και οι υπόλοιποι σχετικοί αριθμοί προκαλούν έντονη θλίψη και προβληματισμό.

Συγκεκριμένα, το Μάρτιο του 2019 σημειώθηκαν στην Ελλάδα συνολικά 460 τροχαία ατυχήματα, από τα οποία είχαμε 556 παθόντες. Από αυτά τα 15 θανατηφόρα με 15 νεκρούς, όπως προαναφέραμε, 13 σοβαρά με 14 σοβαρά τραυματίες και 432 ελαφρά με 527 ελαφρά τραυματίες.

Από την πλευρά της η Ελληνική Αστυνομία επισημαίνει ότι τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.



Related Articles

Μεθυσμένος οδηγός έγδαρε ένα Tesla Model 3 (video)

Ευτυχώς ήταν ξημερώματα, και συγκεκριμένα 02:00 το πρωί, όταν σε αυτοκινητόδρομο της Φλόριντα τον περασμένο μήνα άρχισε να κινείται ένα

Επιτρέπεται η μετάβαση σε εκθέσεις αυτοκινήτων και συνεργεία

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) επί του παρόντος η επίσκεψη σε εκθέσεις αυτοκινήτων και συνεργεία είναι

Εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα: Πότε ο Δήμος δικαιούται να τα μαζεύει; Στο Ηράκλειο οι γερανοί άρχισαν να σηκώνουν!

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει στη δική σας ή σε κάποια άλλη γειτονιά κάποιο αυτοκίνητο, το οποίο σαπίζει στο ίδιο σημείο