Breaking News

Δεν έχετε δει ποτέ ξανά τιμόνι σαν αυτό της Hyundai (video)

Δεν έχετε δει ποτέ ξανά τιμόνι σαν αυτό της Hyundai (video)

Ένα hi-tech και φουτουριστικό εσωτερικό για το i30 δημιούργησε η Hyundai θέλοντας να μας δείξει τι αλλαγές θα δούμε εντός των μοντέλων της στο μέλλον.

Όπως θα διαπιστώσετε και στο παρακάτω video το πρωτότυπο i30 διαθέτει ένα καινοτόμο τιμόνι, το οποίο έχει δυο ακτίνες στις οποίες ενσωματώνονται οθόνες αφής, αντί για κουμπιά και διακόπτες.

Σύμφωνα με την κορεάτικη εταιρεία ο οδηγός θα μπορεί να προσαρμόζει ποια εικονίδια θα εμφανίζονται στις οθόνες αφής του τιμονιού, όπως για παράδειγμα η ένταση του ήχου ή της ενεργοποίησης του συστήματος πλοήγησης. Παράλληλα η Hyundai αναφέρει ότι οι οθόνες αφής στο τιμόνι υπόσχονται να δώσουν ισχυρότερη και πιο σταθερή απτική ανατροφοδότηση στα δάχτυλα του οδηγού, κάτι που προφανώς σημαίνει ότι θα αποφεύγονται κατά λάθος αγγίγματα.

Νέος είναι και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων MLD (multi-layer display), ο οποίος εντυπωσιάζει με το γεγονός ότι ενσωματώνει δυο οθόνες, η μια πίσω από την άλλη σε απόσταση 6 χλστ., ενώ μέσω τρισδιάστατων οπτικών εφέ προβάλλονται στο οπτικό πεδίο του οδηγού οι σημαντικότερες ενδείξεις και πληροφορίες.

Η κεντρική οθόνη αφής τώρα προβάλει το νέο λογισμικό του συστήματος πολυμέσων, το οποίο εναρμονίζεται με το ψηφιακό πίνακα οργάνων και τις οθόνες αφής στο τιμόνι, ώστε το περιβάλλον του οδηγού να είναι πιο συνεκτικό και κατανοητό. Σύμφωνα μάλιστα με τη Hyundai το νέο κόκπιτ που εξέλιξε συμβάλει στη μείωση απόσπασης της προσοχής του οδηγού από το δρόμο.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς


Tags assigned to this article:
Hyundaii30οθόνες αφήςτιμόνι

Related Articles

Τα τελευταία οχτώ Subaru WRX STI από 57.500 ευρώ

Όπως σας έχουμε ενημερώσει το εμβληματικό Subaru WRX STI ολοκληρώνει τον κύκλο ζωής του και για το λόγο αυτό διάφορες

Πώς προστατεύει η Volvo τα κατοικίδια μέσα στο αυτοκίνητο;

Οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες εξελίσσουν διαρκώς την ασφάλεια που παρέχουν τα μοντέλα τους στους επιβάτες, ωστόσο δεν ασχολούνται στον τομέα αυτό

Ξεχάστε το Audi ΤΤ όπως το ξέρατε

Τέλος εποχής για εμβληματικό σπορ coupe μοντέλο της Audi, καθώς αποφασίστηκε η σταδιακή κατάργηση του από τη γκάμα της γερμανικής