Breaking News

Στα Κανάρια Νησιά διακρίθηκε το Nissan Leaf

Στα Κανάρια Νησιά διακρίθηκε το Nissan Leaf

Το βραβείο του «Καλύτερου Αυτοκινήτου» για το 2019 απέσπασε το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Nissan Leaf στα Κανάρια Νησιά.

Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που το Leaf λαμβάνει έναν ανάλογο τίτλο στην Ισπανία. Η κριτική επιτροπή που απέδωσε τη διάκριση στο Leaf βαθμολογεί τους τομείς της ασφάλειας, της σχεδίασης, της καινοτομίας, της τεχνολογίας και της εξυπηρέτησης πελατών.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η Nissan κατακτά τον εν λόγω τίτλο, στο συγκεκριμένο θεσμό που πραγματοποιείται για εικοστή φορά. Το 2011 το «στέμμα» είχε παραλάβει το Juke, το 2014 το Pulsar και το 2017 το Micra.

Αξίζει να αναφέρουμε ακόμα ότι το Leaf από το λανσάρισμα του το 2010 έχει σημειώσει σε παγκόσμιο επίπεδο 400.000 πωλήσεις, ενώ το 2018 ήταν το εμπορικότερο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο. Παράλληλα είναι το πρώτο σε πωλήσεις αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο στην Ισπανία.

Το νέο Leaf εκπέμπει μηδενικούς ρύπους στην ατμόσφαιρα, διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 148 ίππων και μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων-λιθίου 40 kWh, η οποία με μια μόνο φόρτιση της προσφέρει αυτονομία 370 χλμ. Η φόρτιση της σε ποσοστό 80% διαρκεί περίπου 40 λεπτά.


Tags assigned to this article:
LeafNissanΚανάρια Νησιά

Related Articles

Οικονομικό και ηλεκτρικό SUV από την Toyota – Το νέο Urban SUV Concept έρχεται το 2024 (φωτογραφίες)

H Toyota δεν είναι από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που εισήλθαν δυναμικά στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, ωστόσο αυτό πρόκειται να αλλάξει

Απίστευτο και όμως το «Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» είναι ιαπωνικό!

Ποιος να το περίμενε ότι στη Γερμανία, μια μεγάλη ευρωπαϊκή αγορά με τεράστια αυτοκινητοβιομηχανία, θα εκλέγονταν «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021»

Πόσα χλμ. μπορούν να διανύσουν τα ηλεκτροκίνητα οχήματα; (video)

Το μεγαλύτερο «πρόβλημα» για τα επερχόμενα ηλεκτροκίνητα μοντέλα είναι η αυτονομία τους, καθώς συνήθως είναι μικρότερη από αυτή που προσφέρει