Breaking News

Συνελήφθησαν οδηγοί ταξί με «πειραγμένες» ταμειακές και πλαστές άδειες (video)

Συνελήφθησαν οδηγοί ταξί με «πειραγμένες» ταμειακές και πλαστές άδειες (video)

Τον κλάδο των οδηγών ταξί αμαύρωσαν με τις παράνομες ενέργειες τους ορισμένοι τους συνάδελφοι.

Έπειτα λοιπόν από στοχευμένους ελέγχους που πραγματοποίησε από 18 έως 23 Μαρτίου η Ομάδα Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής συνελήφθησαν συνολικά δέκα οδηγοί ταξί.

Συγκεκριμένα πέντε εντοπίστηκαν να έχουν προσθέσει σκόπιμα ειδικές συνδεσμολογίες (καλωδιώσεις και συσκευές) στις ταμειακές τους μηχανές, βραχυκυκλώνοντας ή θέτοντας εκτός λειτουργίας αυτές, προκειμένου να μην προβαίνουν στην έκδοση φορολογικών αποδείξεων.

Στο παρακάτω της video η Ελληνική Αστυνομία μας δείχνει πως με ένα μόνο εξάρτημα η ταμειακή μηχανή των εν λόγω ταξί βγαίνει φαινομενικά εκτός λειτουργίας.

Παράλληλα ακόμα πέντε οδηγοί ταξί συνελήφθησαν, καθώς κατείχαν πλαστές ειδικές άδειες οδήγησης. Τα μέσα παρεμβολής (συνδεσμολογίες και καλωδιώσεις) και οι πλαστές ειδικές άδειες οδήγησης κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν και οι λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες (Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, Δ.Ο.Υ., Περιφερειακές Ενότητες), για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

Θα πρέπει όμως να τονίσουμε ότι δεν πρέπει να γενικεύουμε τα παραπάνω περιστατικά, καθώς οι περισσότεροι οδηγοί ταξί εργάζονται σκληρά, τίμια και καθημερινά για το μεροκάματο. Από την πλευρά της η Ελληνική Αστυνομία δηλώνει ότι θα συνεχίσει τους ανάλογους ελέγχους.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Βούλιαξε δυο αυτοκίνητα για να σώσει σκάφος που βυθίζονταν (video)

Εσείς πώς θα αντιδρούσατε αν βλέπατε το πανάκριβο σκάφος σας να αρχίζει ξαφνικά να βυθίζεται, ενώ είναι αραγμένο στα ήρεμα

Πατίνι σπέρνει τον πανικό σε αυτοκινητόδρομο (video)

Ένα απίστευτο σκηνικό διαδραματίστηκε πριν από τρεις μέρες σε αυτοκινητόδρομο κάπου στις Η.Π.Α. Το παρακάτω video που θα παρακολουθήσετε προέρχεται

O Zlatan Ibrahimovic πήρε δώρο γενεθλίων μια πανάκριβη Ferrari (photos)

Σαράντα κεράκια έσβησε πρόσφατα στην τούρτα γενεθλίων του ο Zlatan Ibrahimovic. Ο Σουηδός ποδοσφαιριστής την περασμένη Κυριακή, 3 Οκτωβρίου, είχε