Breaking News

Ξεκίνησε η παραγωγή της νέας Toyota Corolla στην Αμερική

Ξεκίνησε η παραγωγή της νέας Toyota Corolla στην Αμερική

Η πρώτη νέα Toyota Corolla sedan “made in America” αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός στην ιστορία του δημοφιλούς ιαπωνικού μοντέλου.

Σύμφωνα λοιπόν με την Toyota η πρώτη Corolla sedan δωδέκατης γενιάς κύλισε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της που βρίσκεται στην Πολιτεία του Μισισίπι. Τον Απριλίου του 2018, δηλαδή σχεδόν πριν από ένα χρόνο, η Toyota ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει στο εν λόγω εργοστάσιο το ποσό μαμούθ των 170 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή της νέας Corolla.

Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε ότι στο εν λόγω εργοστάσιο που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2011 και απασχολεί 2.000 εργαζόμενους, στις 7 Σεπτεμβρίου του 2013 ξεκίνησε την παραγωγή της Corolla ενδέκατης γενιάς. Μάλιστα η νέα Corolla θα χρησιμοποιηθεί και ως περιπολικό στο χωρίο Blue Springs του Μισισίπι.

Υπενθυμίζουμε ότι η νέα Corolla διακρίνεται για το σαφώς πιο δυναμικό σχεδιασμό της, τα δυο της υβριδικά συστήματα, τα τριών τύπων αμαξώματα της (station-wagon, hatchback και sedan) και την πλατφόρμα TNGA που ενισχύει την ασφάλεια και τα οδηγικά της χαρακτηριστικά.

Από την αρχή της καριέρας της το 1966 μέχρι σήμερα η Corolla σε παγκόσμιο επίπεδο έχει σημειώσει 46 εκατομμύρια πωλήσεις.



Related Articles

Φρεσκάρισμα για το Hyundai i30 – Λείπει από τη γκάμα του η κορυφαία έκδοση Ν (φωτογραφίες)

Με ένα ακόμα facelift η Hyundai φέρνει ξανά στο προσκήνιο το i30, το οποίο έχει πλέον να επιδείξει διακριτικές αλλαγές

Το ρομπότ ταχυδρόμος της Ford (video)

Οι αγορές μέσω διαδικτύου έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητα μας, καθώς γίνονται εύκολα και εξοικονομούν αρκετό χρόνο. Αξίζει

Άρχισε η παραγωγή της νέας ΒΜW 8 Series Convertible (video)

Η ναυαρχίδα της βαυαρικής εταιρείας με cabrio αμάξωμα, που δεν είναι άλλη από τη νέα ΒΜW 8 Series Convertible, εισήλθε στη