Breaking News

Tι άλλαξε στην οροφή της Porsche Cayenne;

Tι άλλαξε στην οροφή της Porsche Cayenne;

Η γκάμα της Porsche Cayenne τρίτης γενιάς μεγάλωσε, καθώς πλέον απέκτησε και coupe στυλ, χάρη στην κεκλιμένη γραμμή της οροφής.

Σύμφωνα με την Porsche στη νέα Cayenne Coupe η οροφή είναι 20 χλστ. χαμηλότερη, ενώ επανασχεδιασμένες είναι οι πίσω πόρτες και τα φτερά. Παράλληλα το εμπρός παρμπρίζ και οι εμπρός κολόνες έχουν εντονότερη κλίση.

Σχετικά με την οροφή θα πρέπει να πούμε ότι είναι στάνταρ η πανοραμική γυάλινη, ενώ προαιρετικά μπορεί να είναι από ανθρακόνημα, μια επιλογή που δεν υπήρχε μέχρι τώρα στην Cayenne.

Η Porsche τονίζει ακόμα ότι η νέα Cayenne Coupe διαθέτει τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με την Cayenne που ξέρουμε, ωστόσο έχει πιο δυναμικό σχεδιασμό, κάτι που θα διαπιστώσετε και εσείς μέσα από τα παρακάτω video και τις φωτογραφίες.

Ένα νέο χαρακτηριστικό στη Cayenne Coupe είναι η ενεργή αεροτομή της που βρίσκεται ενσωματωμένη στην πόρτα του χώρου αποσκευών και επεκτείνεται αυτόματα κατά 134,6 χλστ. σε ταχύτητες άνω των 90 χλμ./ώρα.

Στο στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται επίσης η ενεργή ανάρτηση Porsche Active Suspension Management (PASM), το πακέτο Sport Chrono, οι ζάντες των 20 ιντσών, και η διαχωριστική κονσόλα των πίσω καθισμάτων. Μεγάλο κρίνεται το πορτμπαγκάζ, καθώς προσφέρει από 625 έως 1.540 λίτρα ανάλογα με τη διάταξη των πίσω καθισμάτων.

Κάτω από το εμπρός καπό της νέας Cayenne Coupe τοποθετείται ο εξακύλινδρος βενζινοκινητήρας των 3.0 λίτρων απόδοσης 340 ίππων και 450 Nm ροπής. Οι επιδόσεις του με το πακέτο Sport Chrono αναφέρουν επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,0 δευτ. ή σε 5,9 δευτ. όταν εξοπλίζεται με κάποιο από τα έξτρα σπορ πακέτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 243 χλμ./ώρα.

Η νέα Cayenne Coupe τροφοδοτείται επίσης από το V8 twin-turbo κινητήρας των 4.0 λίτρων με ισχύ 550 ίππους και ροπή 770 Nm, ο οποίος καταφέρνει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτ. και μέγιστη ταχύτητα 286 χλμ./ώρα.

Στην αγορά της Αμερικής η νέα Cayenne Coupe των 340 ίππων θα κοστίζει περίπου 66.600 ευρώ και με τους 550 ίππους σχεδόν 115.100 ευρώ.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς


Tags assigned to this article:
Cayenne CoupePorscheοροφή

Related Articles

Η θηριώδης Mercedes E-Class All Terrain 4×4²

Εκτός δρόμου δυνατότητες εις το τετράγωνο απέκτησε μια E-Class All Terrain, χάρη στο μεράκι και τις γνώσεις ενός μηχανικού της

Ρεκόρ παραγωγής για το Volkswagen Passat που έφτασε τα 30 εκατομμύρια (video)

Πριν από 46 χρόνια, το Μάιο του 1973, η Volkswagen ξεκίνησε την παραγωγή του Passat, ενώ μέχρι σήμερα η κατασκευή

Από εδώ έχουν φύγει 4 εκατομμύρια Mitsubishi

Αν αναρωτιέστε που βρίσκεται αυτό το μέρος, από όπου έχουν εξαχθεί πάνω από  4 εκατομμύρια οχήματα της Mitsubishi, ανοίξτε το