Breaking News

Κατανάλωση αλκοόλ και υπερβολική ταχύτητα-5.097 παραβάσεις σε μια μόνο εβδομάδα

Κατανάλωση αλκοόλ και υπερβολική ταχύτητα-5.097 παραβάσεις σε μια μόνο εβδομάδα

Φαίνεται ότι στους Έλληνες οδηγούς μας αρέσει να το «τσούζουμε» και στη συνέχεια όχι απλά να πιάνουμε τιμόνι, αλλά να πατάμε και παραπάνω το γκάζι.

Τις αρκετά κακές μας αυτές συνήθειες στην οδήγηση αποδεικνύει για ακόμα μια φόρα το πρόγραμμα των στοχευμένων ελέγχων που διενεργεί η Τροχαία. Τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα αφορούν την εβδομάδα από 11 έως 17 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της οποίας στους δρόμους όλης της χώρας βγήκαν 1.245 συνεργεία της Τροχαίας που έκαναν ελέγχους σε συνολικά  24.330 οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν 5.097 παραβάσεις σχετικές με την υπερβολική ταχύτητα και την κατανάλωση αλκοόλ πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.

Οι περισσότερες παραβάσεις εντοπίστηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (764), ενώ ακολουθεί η  Θεσσαλονίκη (396), ο Βόρειος Οδικός Άξονας της Κρήτης (274), η Πιερίας (218), η Φθιώτιδα (212) και το Κιλκίς (209).

Να θυμάστε πάντα ότι σημασία δεν έχει να φτάσετε γρήγορα στον προορισμό σας αλλά με ασφάλεια, καθώς και ότι όταν πίνουμε αφήνουμε πάντα το κλειδί του αυτοκινήτου στην τσέπη μας και βρίσκουμε άλλο μεταφορικό μέσο.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Η Τροχαία εντόπισε 1.224 παραβάσεις στην Κρήτη

Για ακόμα μια φορά μέσα από τους στοχευμένους ελέγχους της Τροχαίας αποδεικνύεται ότι οδική ασφάλεια στην Κρήτη βρίσκεται σε αρκετά

Καρέ- καρέ η διάσωση οδηγού από την Πυροσβεστική – Εγκλωβίστηκε στο φορτηγό του που κρέμονταν από γέφυρα (φωτογραφίες & βίντεο)

Μια τρομακτική εμπειρία έζησε ένας οδηγός, όταν το φορτηγό του προσέκρουσε και διέλυσε το τσιμεντένιο προστατευτικό τοιχίο γέφυρας. Το αποτέλεσμα

Ford χτυπάει μοτοσικλετιστή και τον εγκαταλείπει (video)

Οργή αισθάνεται κανείς βλέποντας το τροχαίο ατύχημα που συνέβη ανάμεσα σε μοτοσικλετιστή και σε ένα Ford F-150. To περιστατικό καταγράφηκε