Breaking News

Εσείς θα εμπιστευόσασταν ένα αυτοκίνητο που κινείται μόνο του;

Εσείς θα εμπιστευόσασταν ένα αυτοκίνητο που κινείται μόνο του;

Η επονομαζόμενη αυτόνομη οδήγηση βρίσκεται προ των πυλών, καθώς σχεδόν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες εξελίσσουν με ταχύτατους ρυθμούς την εν λόγω νέα τεχνολογία επενδύοντας εκατομμύρια.

Το ερώτημα που γεννάται είναι αν το αγοραστικό κοινό είναι έτοιμο να εμπιστευτεί ένα αμιγώς αυτόνομο όχημα. Απάντηση δίνει μια έρευνα που πραγματοποίησε η Αμερικάνικη Ένωση Αυτοκινήτου (ΑΑΑ).

Το 71% λοιπόν των ερωτηθέντων απάντησε ότι  θα νιώθει ανασφάλεια μέσα σε ένα αυτοκίνητο που κινείται αυτόνομα χωρίς το χειρισμό οδηγού. Μάλιστα το ποσοστό αυτών που διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για την αυτόνομη οδήγηση αυξήθηκε, καθώς στην ίδια έρευνα που πραγματοποιήθηκε πέρυσι το 63% δήλωνε προκατάληψη.

Ίσως η αύξηση του ποσοστού να οφείλεται σε ατυχήματα που καταγράφηκαν το περασμένο έτος με υπό εξέλιξη αυτόνομα οχήματα και στα οποία δόθηκε μεγάλη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ένωση Αυτοκινήτου στη φετινή έρευνα συμμετείχαν 1.008 ενήλικες ηλικίας 18 ετών και πάνω μέσω τηλεφωνικής συνέντευξης, ενώ εκτιμάται ότι το περιθώριο σφάλματος βρίσκεται στο 4%.

Πώς όμως θα μπορέσει το κοινό να εμπιστευτεί στο εγγύς μέλλον τα αμιγώς αυτόνομα οχήματα; Η Αμερικάνικη Ένωση Αυτοκινήτου απαντά ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί σε πρώτο στάδιο αν γίνει αντιληπτό ότι ήδη τα υφιστάμενα μοντέλα χρησιμοποιούν συστήματα αυτόνομης οδήγησης.

Ποια είναι αυτά; Η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, η αυτόνομη στάθμευση, η υποβοήθηση παραμονής στη λωρίδα κυκλοφορίας και το adaptive cruise control. Το 68% των ιδιοκτητών αυτοκινήτων που εξοπλίζονται με τα συγκεκριμένα συστήματα μπορούν να εμπιστευτούν πιο εύκολα την αυτόνομη οδήγηση.

Παράλληλα η έρευνα έδειξε ότι 53% θα εμπιστεύονταν αυτόνομα οχήματα για μικρές αποστάσεις και το 44%  για τη μεταφορά εμπορευμάτων. Ωστόσο μόνο το 19% θα ένιωθε ασφάλεια γνωρίζοντας ότι ένα αγαπημένο του πρόσωπο ταξιδεύει με αυτόνομο όχημα.



Related Articles

Πόσες Mercedes κατασκευάστηκαν σε 75 χρόνια;

Τη συνολική παραγωγή επιβατικών της οχημάτων, τα τελευταία 75 χρόνια, αποκάλυψε η Mercedes. Η γερμανική εταιρεία με έμβλημα το διάσημο

Η Hyundai στόλισε το νέο Veloster (video)

Mε μια άκρως γιορτινή αμφίεση εμφανίζεται το νέο Veloster, το αμάξωμα του οποίου στολίστηκε από την Hyundai. Όπως θα δείτε

Τα Volkswagen Golf GTD και Amarok κοντράρονται (video)

Σίγουρα πρόκειται για μια ιδιαίτερη κόντρα, καθώς δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε pickup εναντίων hatchback. Τα μόνα κοινά που έχουν