Breaking News

Η αγωνιστική έκδοση της νέας Toyota Supra

Η αγωνιστική έκδοση της νέας Toyota Supra

Σίγουρα στο χαρακτήρα της νέας Supra ταιριάζει η συμμετοχή της σε αγώνες, ωστόσο η Toyota γνωρίζει ότι αυτό δε μπορεί να γίνει με τη συμβατική έκδοση παραγωγής.

Για το λόγο αυτό δημιούργησε τη νέα GR Supra GT4 Concept, η οποία κάνει πρεμιέρα στο Σαλόνι της Γενεύης. Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία η πρωτότυπη GR Supra GT4, όπως λέει και το όνομα της, στόχο έχει να λάβει μέρος στους διεθνείς αγώνες της κατηγορίας GT4, ενώ θα αποτελεί μια οικονομική πρόταση για μικρές ομάδες.

Βασίζεται στη πέμπτη γενιά της θρυλικής Supra, ενώ ως προσόντα της προβάλει το χαμηλό κέντρο βάρους, την ιδανική κατανομή του βάρος της, το άκαμπτο και ελαφρύ της αμάξωμα, το διθέσιο εσωτερικό της, τη σταθερότητα και την ευελιξία της.

Η νέα GR Supra GT4 Concept αναπτύχθηκε από την Gazoo Racing, έχει χαμηλότερο ύψος και μεγαλύτερο μήκος. Συγκεκριμένα οι διαστάσεις της σε μήκος, πλάτος και ύψος είναι 4.460 χλστ., 1.855 χλστ. και 1.250 χλστ. αντίστοιχα.

Παράλληλα διαθέτει νέο εμπρός splitter και πίσω αεροτομή, κατασκευασμένα από φυσικές ίνες όπως κάνναβη και λινάρι που αντικαθιστούν το ανθρακόνημα, ενώ εξυπηρετούν τη μείωση του συντελεστή οπισθέλκουσας και τη βελτίωση της κάθετης δύναμης.

Πατάει σε νέες 18αρες ζάντες της ΟΖ και ακινητοποιείται με φρένα της Brembo. Η ανάρτηση της εξακολουθεί να απαρτίζεται από γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και πολλαπλών συνδέσμων πίσω, ωστόσο τοποθετήθηκαν νέα ελατήρια και αμορτισέρ.

Διατηρείται ο εξακύλινδρος βενζινοκινητήρας των 3.0 λίτρων, ο οποίος συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο, ενώ προς το παρόν δεν ανακοινώνεται πόσο έχει αυξηθεί η ισχύς και η ροπή.

Στο «γυμνό» εσωτερικό της νέας GR Supra GT4 Concept συναντάμε roll cage, σύστημα πυρόσβεσης και αγωνιστικό κάθισμα της OMP. Χρησιμοποιεί ακόμα ρεζερβουάρ για αγώνες και σύστημα γρήγορου ανεφοδιασμού.

Αφού αξιολογήσει το ενδιαφέρον του κοινού στην ελβετική πόλη η Gazoo Racing θα αποφασίσει για το μέλλον της νέας GR Supra GT4 Concept.



Related Articles

Πώς μπορείτε να οδηγήσετε τη νέα BMW M2 Competition; (video)

Από 25 Απριλίου η πόρτα του οδηγού στην νέα BMW M2 Competition έχει ανοίξει και περιμένει όποιον θέλει να ζήσει

Πιλότοι της Formula 1 επέλεξαν το Honda Civic Type-R

Έξω από τις πίστες όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, οι πιλότοι της ομάδας Toro Rosso, οδηγούν ένα

Πόσα εκατομμύρια SUV έχει κατασκευάσει η Skoda;

H κατηγορία των SUV αναμφισβήτητα είναι η δημοφιλέστερη και η πιο επιτυχημένη εμπορικά. Όλες σχεδόν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, ακόμα και αυτές