Breaking News

Υβριδικό αλλά με εντυπωσιακές επιδόσεις το Peugeot 508 Sport Engineered Concept

Υβριδικό αλλά με εντυπωσιακές επιδόσεις το Peugeot 508 Sport Engineered Concept

Ποιος είπε ότι τα υβριδικά μοντέλα δε μπορούν να είναι και γρήγορα; Σίγουρα πάντως όχι η Peugeot, καθώς παρουσίασε το νέο 508 Sport Engineered Concept.

Βασίζεται στην plug-in υβριδική έκδοση του γαλλικού sedan δίνοντας έμφαση στις επιδόσεις. Απαρτίζεται από το βενζινοκινητήρα PureTech 200 και δύο ηλεκτροκινητήρες με τον πρώτο να έχει ισχύ 110 ίππους και το δεύτερο 200 ίππους. Ο πρώτος ηλεκτροκινητήρας φροντίζει για την κίνηση του εμπρός άξονα και ο δεύτερος για την κίνηση του πίσω άξονα.

Η συνολική ροπή φτάνει τα 500 Nm, ενώ η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 4,3 δευτ. και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά  στα 250 χλμ./ώρα. Η μπαταρία, χωρητικότητας 11.8 kWh, μπορεί να εξασφαλίσει μέχρι και 50 χλμ. αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης.

Παράλληλα η γαλλική εταιρεία τοποθετεί χαμηλότερη ανάρτηση στο πρωτότυπο 508 Sport Engineered Concept, έκανε πιο φαρδύ κατά 24 χλστ. το εμπρός τμήμα και κατά 12 χλστ. το πίσω, ενώ ντύνει τους μαύρους τροχούς με ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S.

Πιο επιθετικός σχεδιαστικά είναι ο εμπρός προφυλακτήρας και ο πίσω ενσωματώνει διαχύτη, ενώ το αμάξωμα είναι βαμμένο με τη γκρι απόχρωση ονόματι “Selenium Grey”.

Άραγε η Peugeot θα βάλει στην παραγωγή το νέο 508 Sport Engineered Concept; Ίσως πάρουμε απάντηση στο Σαλόνι της Γενεύης, οπού θα κάνει πρεμιέρα σε λίγες μέρες



Related Articles

H Citroen έχει πουλήσει 600.000 C3

Το δικό του success story ζει το Citroen C3, καθώς βλέπει το αριθμό των πωλήσεων του να ακολουθεί μια σταθερή

Πως να μεταφέρετε το ποδήλατο σας με Porsche (video)

Αν το οικονομικό ζήτημα δεν είναι κάτι που σας απασχολεί και έχετε αποφασίσει να κάνετε δική σας μια Porsche δεν

Δεν κούμπωσες τη ζώνη ασφαλείας; Εκτός από ηχητική θα υπάρχει και φωτεινή υπενθύμιση!

Σας έχει τύχει να επιβιβαστείτε βράδυ σε κάποιο ταξί ή στο αυτοκίνητο ενός φίλου και να προσπαθείτε αρκετά μέχρι να