Breaking News

Μετέτρεψαν ένα αεροσκάφος Learjet σε λιμουζίνα (video)

Μετέτρεψαν ένα αεροσκάφος Learjet σε λιμουζίνα (video)

Αν δε σας έχει δοθεί ποτέ η ευκαιρία να πετάξετε με αεροσκάφος Learjet, όπως κάνουν οι πλούσιοι, τώρα είναι η ευκαιρία, με τη μόνη διαφορά ότι δε θα απογειωθείτε, άλλα θα παραμείνετε στο έδαφος.

Ο λόγος για το Limojet, το οποίο όπως θα δείτε και στο παρακάτω video στην πραγματικότητα είναι ένα Learjet που μετατράπηκε σε αυτοκίνητο, καθώς απέκτησε τέσσερις μεγάλους τροχούς 28 ιντσών, ανάρτηση, τιμόνι, γκάζι, φρένο και ένα V8 κινητήρα.

Μπορεί να οδηγηθεί κανονικά, ωστόσο η χρήση του θα περιοριστεί για διαφημιστικούς σκοπούς. Άλλωστε με πάνω από 12 μέτρα μήκος και ύψος 3,3 μέτρα, πού μπορείς να το παρκάρεις και σε ποιους δρόμους μπορεί να στρίψει; Παρότι ζυγίζει 5.443 κιλά οι κατασκευαστές του αναφέρουν ότι μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 160 χλμ./ώρα.

Το εσωτερικό του θυμίζει μια πολυτελέστατη λιμουζίνα, στην οποία μπορούν να φιλοξενηθούν μέχρι και οχτώ επιβάτες που απολαμβάνουν Led φωτισμό, ένα δυνατό ηχοσύστημα και μια τεράστια οθόνη τηλεόρασης. Ο οδηγός μέσα από τέσσερις οθόνες έχει εικόνα από το εξωτερικό περιβάλλον, ώστε να ελέγχει  το μακρύ Limojet, ενώ στην πλαφονιέρα της οροφής έχουν διατηρηθεί διακόπτες του Learjet, οι οποίοι πλέον ρυθμίζουν τα εσωτερικά και εξωτερικά φώτα.

Η μετατροπή του Learjet κόστισε 1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ όποιος θέλει να κάνει δικό του το Limojet θα πρέπει να πληρώσει 5 εκατομμύρια ευρώ.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Το Nissan Juke με ερπύστριες είναι ένα τέρας παντός εδάφους

Η θερμοκρασία στην ιαπωνική πρωτεύουσα κυμάνθηκε αυτή την εβδομάδα από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο δε χιονίζει. Επομένως σε

Νεκροφόρα Τesla γιατί οι τιμές των καυσίμων μας έχουν πεθάνει!

Για τους petrolheads θα ήταν πραγματικός εφιάλτης η τελευταία «βόλτα» τους να γίνει με ηλεκτρικό όχημα. Επομένως μάλλον θα αντιμετωπίσουν

Μισό crossover-μισό coupe το νέο Audi Activesphere Concept

Η τετράδα των πρωτότυπων οχημάτων Sphere της Audi θα ολοκληρωθεί με το νέο ηλεκτρικό Activesphere Concept. Η παγκόσμια πρεμιέρα του