Breaking News

Πάνω από 15.000 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ τον Ιανουάριο-Πρωτιά στην παραβίαση του ορίου ταχύτητας

Πάνω από 15.000 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ τον Ιανουάριο-Πρωτιά στην παραβίαση του ορίου ταχύτητας

Τα αποτελέσματα των στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποίησε τον Ιανουάριο του 2019 στην περιοχή της Αττικής δημοσιεύει η Τροχαία.

Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν 15.463 παραβάσεις, από τις οποίες οι 567 σε βαθμό πλημμελήματος. Είναι πραγματικά απίστευτο ότι το 2019 σε μια χώρα της Ευρώπης μέσα σε ένα μόνο μήνα εντοπίστηκαν 543 αναβάτες μοτοσυκλέτας χωρίς προστατευτικό κράνος και 529 οδηγοί αυτοκινήτων που δε φορούσαν ζώνη ασφαλείας.

Ωστόσο δημοφιλέστερη παράβαση ήταν η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, καθώς οι 1.746 παραβάσεις αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά ότι οι Έλληνες έχουμε «βαρύ» δεξί πόδι. Απογοητευτικό είναι και το γεγονός ότι 462 συνάνθρωποι μας κατανάλωσαν αλκοόλ και έπιασαν τιμόνι, ενώ οι 56 από τις σχετικές παραβάσεις ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Ακολουθεί η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης με 282 παραβάσεις και η αγνόηση του ερυθρού σηματοδότη με 156 παραβάσεις.

Η τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας είναι βασική προϋπόθεση για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων, τα οποία τον περασμένο Ιανουάριο μας κόστισαν στην Ελλάδα 19 ανθρώπινες ζωές.



Related Articles

Υπερβολική ταχύτητα και κινητό τηλέφωνο στην οδήγηση-6.381 παραβάσεις

Χωρίς διακοπή συνεχίζει να εφαρμόζει η Τροχαία το πρόγραμμα των στοχευμένων της ελέγχων. Έτσι λοιπόν το χρονικό διάστημα από 20

Ο Πρόεδρος της Mercedes τώρα μπορεί να οδηγεί BMW (video)

Μετά από σχεδόν δεκατρία χρόνια στο τιμόνι της Mercedes, o Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Ντίτερ Ζίτσε, αφήνει τα ινία στο

Εντοπίστηκαν πάνω από 3 τόνοι λαθραίου φρέον που ήρθαν από Αλβανία – Συνελήφθη o οδηγός του φορτηγού

Μεγάλη ποσότητα ψυκτικού υγρού (φρέον) επιχείρησε να περάσει ένας 29χρονος αλλοδαπός από την Αλβανία στη χώρα μας. Ωστόσο εντοπίστηκε σε