Breaking News

Δείτε πως λειτουργεί ένα αυτόνομο ρομπότ παρκαδόρος (video)

Δείτε πως λειτουργεί ένα αυτόνομο ρομπότ παρκαδόρος (video)

Μια καινοτόμα υπηρεσία στάθμευσης θα εφαρμόσει πιλοτικά για τρεις μήνες το Διεθνές Αεροδρόμιο του Γκάτγουικ στο Λονδίνο, καθώς θα χρησιμοποιήσει αυτόνομα ρομπότ που θα σταθμεύουν τα οχήματα των επιβατών στο πάρκινγκ.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω video ο οδηγός θα αφήνει το αυτοκίνητο του σε ένα ειδικό κλειστό χώρο, αφού προηγουμένως έχει κάνει κράτηση.

Στη συνέχεια αναλαμβάνει δράση το ειδικό ρομπότ της Stanley Robotics, το οποίο τοποθετεί την εμπρόσθια επεκτεινόμενη πλατφόρμα του κάτω από το αυτοκίνητο και το σηκώνει, ώστε να το μετακινήσει αυτόνομα σε ένα μεγαλύτερο εξωτερικό χώρο στάθμευσης μακράς διάρκειας.

Το κέρδος του αεροδρομίου θα είναι ότι στον ίδιο χώρο στάθμευσης θα χωράνε πλέον πολλά περισσότερα αυτοκίνητα. Τα έξυπνα αυτόνομα ρομπότ που θα εργάζονται ως παρκαδόροι θα συγκρατούν τα στοιχεία από την πτήση του κάθε οδηγού, ώστε να του επιστέφουν το αυτοκίνητο όταν προσγειωθεί το αεροπλάνο του, εκεί όπου το άφησε αρχικά.

Τα εν λόγω ρομπότ της Stanley Robotics έχουν ήδη δοκιμαστεί σε αεροδρόμια της Γαλλίας.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Τέλος τα βακτήρια στο εσωτερικό των Jaguar-Land Rover

Πιο υγιεινή επιθυμούν να κάνουν την καμπίνα στα νέα μοντέλα τους οι Jaguar-Land Rover «αποστειρώνοντας» την από παθογόνους παράγοντες που

Προτάσεις χριστουγεννιάτικων δώρων από τη Skoda

Αν ψάχνετε τι δώρο να κάνετε φέτος τα Χριστούγεννα στα αγαπημένα σας πρόσωπα η Skoda έχει να σας κάνει μερικές

Πόσο γρήγορη πάνω στον πάγο είναι η Jaguar XE 300 Sport Edition; (video)

Το πρώτο της επίτευγμα η νέα Jaguar XE 300 Sport Edition δεν το πέτυχε πάνω στην άσφαλτο, αλλά πάνω στον