Breaking News

Πρώτη απογείωση για το ιπτάμενο ταξί της Boeing (video)

Πρώτη απογείωση για το ιπτάμενο ταξί της Boeing (video)

Ίσως πριν από λίγο να φτάσατε καθυστερημένοι στην εργασία σας, λόγω του καθημερινού κυκλοφοριακού προβλήματος που κορυφώνεται τις πρωινές ώρες.

Τέλος στην ταλαιπωρία αυτή προσπαθεί να δώσει η Boeing, την οποία οι περισσότεροι γνωρίζετε για τα μεγάλα αεροσκάφη που κατασκευάζει. Ωστόσο η Boeing ασχολείται και με την ανάπτυξη ενός αυτόνομου επιβατικού ηλεκτρικού ιπτάμενου ταξί, το οποίο θα κάνει πιο γρήγορες τις μετακινήσεις στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Σύμφωνα λοιπόν με τη Boeing ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη πτήση του PAV (Passenger Air Vehicle), η οποία διήρκησε μόλις ένα λεπτό, καθώς απλά απογειώθηκε και προσγειώθηκε κάθετα. Οι επόμενες δοκιμές θα αφορούν τις πτήσεις προς τα εμπρός και στην εναλλαγή κατακόρυφων και μπροστινών προσγειώσεων.

Οι διαστάσεις του PAV σε μήκος και πλάτος είναι 9,14 και 8,53 μέτρα αντίστοιχα, ενώ οι εννέα ηλεκτροκινητήρες του εξασφαλίζουν αυτονομία περίπου 80 χλμ. Παράλληλα η Boeing ασχολείται και με την εξέλιξη ενός μη επανδρωμένου ηλεκτρικού ιπτάμενου οχήματος που θα μπορεί να μεταφέρει εμπορεύματα βάρους έως 226,8 κιλά. Το CAV (Cargo Air Vehicle) ολοκλήρωσε πέρυσι τις πρώτες εσωτερικές του πτήσεις, ενώ φέτος ετοιμάζεται να συνεχίσει την εξέλιξη του και στον ουρανό.


Tags assigned to this article:
Boeingιπτάμενο ταξί

Related Articles

Κινητό τηλέφωνο και αλκοόλ άμεσα συνδεδεμένα με τον Έλληνα οδηγό

Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης και η κατανάλωση αλκοόλ πριν πιάσουμε τιμόνι είναι δυο από τις

Ξέρετε να καθαρίζετε σωστά τον κινητήρα του αυτοκινήτου σας;

Τακτικά ή λιγότερο συχνά οι περισσότεροι πλένουμε εξωτερικά το αυτοκίνητο μας, ωστόσο παραμελούμε να ασχοληθούμε με την καθαριότητα της «καρδιάς»

Ανατροπή οχήματος έπειτα από καταδίωξη περιπολικών (video)

Επεισοδιακή ήταν η καταδίωξη ενός SUV από περιπολικά της αστυνομίας εντός μάλιστα μιας κατοικημένης περιοχής στη βορειοδυτική Ατλάντα. Όπως θα